Vor fi schimbaţi şi subprefecţii susţinuţi de PSD
Premierul Emil Boc a anunţat ieri că Guvernul va schimba din funcţie, până azi, subprefecţii susţinuţi de PSD. El a arătat că prefecţii şi subprefecţii PSD sunt schimbaţi din funcţie potrivit prevederilor legale şi principiului mobilităţii înalţilor funcţionari publici. "Prefecţii şi subprefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, în consecinţă, trebuie să fie reprezentanţii celor care susţin guvernarea", a afirmat premierul, care joi seara a anunţat eliberarea din funcţie a tuturor prefecţilor susţinuţi de PSD. Guvernul se reuneşte azi într-o nouă şedinţă, pe ordinea de zi figurând şi schimbarea subprefecţilor susţinuţi de PSD. Unul dintre posibilii înlocuitori ai celor doi subprefecţi de Bihor proveniţi din PSD este Gheorghe Sârb, cel care, după terminarea mandatului de deputat, a devenit inspector guvernamental. Fost lider PSD Bihor şi ales deputat pe lista acestui partid, Gheorghe Sârb a schimbat tabăra intrând în PD-L în anul 2005, după ce a pierdul alegerile interne din cadrul filialei judeţene a PSD. ホn ceea ce-i priveşte pe actualii subprefecţii, dacă Claudiu Pop a declarat că este la dispoziţia Guvernului, Silviu Odobasianu nu s-a arătat dispus să cedeze aşa uşor funcţia pe care a căpătat-o în acest an.


PSD Bihor acuză PD-L că le racolează directorii
Social-democraţii bihoreni acuză foştii colegi de coaliţie că încearcă să racoleze şefii instituţiilor deconcentrate proveniţi din PSD. Purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, Ioan Chelemen, susţine că, încă de joi, după retragerea social-democraţilor de la guvernare, reprezentanţii PD-L Bihor i-ar fi sfătuit pe unii dintre membrii PSD aflaţi în funcţii de conducere a serviciilor deconcentrate "să treacă de cealaltă parte a baricadei". "Probabil vor fi câţiva care vor accepta, dar în PSD sunt şi oameni care au intrat în partid nu doar cu gândul de a ocupa cu orice preţ o funcţie", a declarat Ioan Chelemen în cadrul unei conferinţe de presă, refuzând să-i nominalizeze pe colegii săi contactaţi de democrat-liberali. De asemenea, Chelemen consideră că presiunile făcute asupra reprezentanţilor PSD din funcţiile de conducere ale serviciilor deconcentrate vor creşte, deoarece PD-L "nu are suficienţi specialişti" pentru a conduce atâtea instituţii.

Eliminarea PSD de la guvernare, premeditată
Purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, Ioan Chelemen, susţine că eliminarea social-democraţilor de la guvernare era pregătită de mai multă vreme de foştii lor parteneri de coaliţie. "Sperau ca PSD să fie împotriva legilor pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea", a afirmat social-democratul, adăugând că ministrul Turismului, Elena Udrea, anunţase încă în urmă cu ceva vreme că PSD nu va mai sta mult timp la guvernare. Mai mult, Chelemen susţine că în declaraţiile fostului ministru de Interne, Dan Nica, cu privire la cele 3.000 de dosare privind frauda electorală nu a fost menţionat numele niciunei formaţiuni politice implicate în cercetări. Chelemen a precizat că PSD a ales să formeze Guvernul alături de PD-L deoarece "a crezut că va reuşi să mai calmeze puţin lucrurile, că astfel va fi mai de folos ţării decât în opoziţie", motiv pentru care "a strâns din dinţi" în toate aceste luni pentru a putea "sprijini dezvoltarea ţării". Totodată, Chelemen susţine că PSD a reuşit să strângă rândurile în această perioadă. "Niciodată PSD nu a fost aşa unit ca acum", consideră acesta.