Subprefecţii, instalaţi de Victor Ponta
Noii subprefecţi de Bihor, Claudiu Pop şi Silviu Odobasianu, vor fi instalaţi în funcţie azi. La festivitatea care debutează la ora 16:30, în sala mare a Prefecturii Bihor, participă ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, social-democratul Victor Ponta. Acesta se află azi în judeţul Bihor pentru a-l susţine pe candidatul PSD la fotoliul de primar al comunei Cefa, în ultima zi de campanie electorală.

Ionela Bruchental nu prinde loc eligibil
Liderul PD-L Bihor a declarat că Ionela Bruchental, propusă de filiala judeţeană pentru alegerile europarlamentare, nu va prinde un loc eligibil pe lista cu care se va prezenta PD-L la scrutinul din 7 iunie. Petru Filip susţine că se dau lupte intense pentru ocuparea primelor poziţii pe listă. "Deocamdată, nu ştim dacă doamna Monica Macovei va accepta sau nu să fie în fruntea listei. Apoi, fiecare regiune va avea un candidat pe locurile eligibile. Din partea regiunii noastre, probabil, va fi reprezentantul Clujului. Trebuie să recunoaştem că este filiala cu cel mai bun rezultat la alegeri", a precizat Filip.


"Trebuie făcute concesii"
Liderul liberalilor bihoreni, senatorul Cornel Popa, a recunoscut că preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, creează unele probleme pentru partid. Popa a declarat însă că problema trebuie rezolvată prin armonizarea între stilul de lucru al lui Ţîrle şi cel al liberalilor, pe de o parte, şi a UDMR, pe de altă parte, astfel încât să poată fi puse în practică proiectele care vizează judeţul Bihor. "Trebuie făcute şi concesii personale. Nu încercăm să ne impunem propriile convingeri", a mai declarat Cornel Popa, care a adăugat că discută în fiecare săptămână cu şeful CJ Bihor. Popa a negat că Radu Ţîrle şi-ar fi exprimat dorinţa de a candida la alegerile europarlamentare din 7 iunie.

Instructaj pentru alegerile europarlamentare
Primarii şi secretarii celor 101 unităţi administrativ-teritoriale participă, în aceste zile, la un instructaj la Prefectura Bihor în vederea pregătirii alegerilor europarlamentare din 7 iunie a acestui an. Aceştia au fost anunţaţi că până luni trebuie să prezinte situaţia privind fondurile de care dispun pentru organizarea alegerilor, pentru a putea fi trimise la Bucureşti, la Ministerul Administraţiei şi Internelor. De instructaj se ocupă reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente şi şefa Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Bihor, Alice Lupeş. De asemenea, la nivelul Prefecturii, a fost constituită o echipă de lucru care se ocupă de pregătirea alegerilor, din care face parte şi şefa cabinetului prefectului Gavrilă Ghilea, Adelina Coste.