Birocraţie excesivă în Primăria orădeană
Consilierul local Mihai Drecin a declarat că, încercând să rezolve problemele cu care se confruntă orădenii veniţi în audienţă la sediul PRM, a constatat extraordinara birocraţie din interiorul Primăriei municipiului Oradea. "Cu multă umilire şi pierdere de timp abia reuşim să rezolvăm problemele unor cetăţeni. Dacă un consilier local nu poate ajunge la un director din Primărie, cum reuşeşte un cetăţean obişnuit?", a precizat Drecin. Acesta a menţionat că, în urma intervenţiilor sale, a reuşit să obţină asfaltarea străzii Făgăraşului şi amenajarea Aleii Făgăraşului. La rândul său, consilierul local Florian Pantea s-a declarat nemulţumit de investiţiile derulate de Primăria municipiului Oradea fie direct, fie prin intermediul regiilor din subordine. De asemenea, Pantea susţine că, nu de puţine ori, circulaţia rutieră din municipiu a fost sufocată din cauza necorelării dintre antreprenorii multiplelor lucrări angajate în diverse zone ale Oradiei.

"S-a dovedit că am avut dreptate"
Consilierul judeţean PRM Vasile Gârba a declarat că una dintre reuşitele sale din anul 2007 a fost reprimirea celor două interprete de muzică populară Voichiţa Mihoc şi Cornelia Covaciu în Ansamblul artistic profesionist "Crişana" al Filarmonicii de Stat Oradea. Peremistul susţine că rezultatul comisiei constituite la solicitarea Consiliului Judeţean Bihor a confirmat problemele existente în cazul celor două soliste, însă consilierii au hotărât să nu dea credit comisiei. "Am avut intervenţii în legătură cu Filarmonica din Oradea. S-a dovedit că într-adevăr sunt conflicte acolo, unele având caracter interetnic. Într-un final, cele două interprete au fost transferate, din nou, la secţia română. Din păcate, cu soliştii instrumentişti nu s-a rezolvat încă nimic", a precizat Gârba, adăugând că, mai mult, directorul Filarmonicii, Sarkady Zsolt, a făcut plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pe motiv că el ar fi cel discriminat.

Întâlnire Csury-Groza
Şeful de cabinet al eurodeputatului Laszlo Tokes, Janos Antal, a anunţat că vicarul Eparhiei reformate de pe lângă Piatra Craiului, Csury Istvan, s-a întâlnit cu primarul interimar al Oradiei pentru a discuta despre situaţia terenului aflat în folosinţa Bisericii ortodoxe "Sfânta Treime". Potrivit lui Janos Antal, edilul orădean a promis că va găsi o soluţie pentru ca elevii Liceului reformat "Lorantffy Zsuzsanna" să aibă unde să-şi desfăşoare orele de sport.