Atribuţiile lui Tokes, preluate de vicarul eparhial
Europarlamentarul Laszlo Tokes a decis să-şi delege majoritatea atribuţiilor care-i revin în calitate de episcop al Eparhiei reformate de pe lângă Piatra Craiului. În acest sens, Adunarea Generală a Eparhiei l-a desemnat pe vicarul eparhial Csury Istvan să-l înlocuiască pe Tokes în funcţia de conducere deţinută. "Mi-am păstrat atribuţia de a reprezenta biserica reformată pe plan extern şi ecumenic. De asemenea, voi continua să ţin predici în biserica mea, dar majoritatea atribuţiilor au fost preluate de domnul Csury", a declarat, ieri, Laszlo Tokes.

Cumnat turnător
Laszlo Tokes a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, studiind o parte din dosarele pe care le are la CNSAS, a identificat trei dintre persoanele care au dat note informative cu privire la el şi familia sa înainte de '89. Primul a fost Galfy Zoltan, fost profesor al lui Tokes, în prezent pensionar. De asemenea, sub pseudonimele "Farkas" şi "Petrescu" l-a identificat pe fostul protopop al Protopopiatului Timişoarei, Banyai Ferenc, fost prieten apropiat al lui Tokes. "În prezent, s-a retras de la Protopopie şi este preot la fosta mea biserică din Timişoara, biserica reformată revoluţionară", a declarat europarlamentarul independent. Ultimul informator descoperit a fost dr. Bartha Tibor, fostul soţ al surorii lui Tokes. Acesta semna notele informative cu numele "Stelian". "Se poate presupune că această căsătorie s-a făcut cu intenţia de a mă turna. Probabil de aceea au divorţat, pentru că această căsnicie nu mai avea miză", a adăugat Laszlo Tokes.

"Primii cinci de pe listă nu prea au fost agreaţi"
Conducerea PRM Bihor consideră că rezultatele slabe obţinute la euroalegeri se datorează neangajării serioase a partidului în campanie, precum şi faptului că primii cinci situaţi pe listă nu au fost agreaţi de membrii de partid. "Mulţi nu au fost dispuşi să facă campanie pentru primii de pe listă", a declarat preşedintele PRM Bihor, Paul Magheru, adăugând că "rezultatele m-au întristat, deşi aproape le-am preconizat". Totodată, peremiştii susţin că unul dintre motivele care au determinat rezultatele slabe a fost faptul că liderii nu prea s-au deplasat în teritoriu, iar pe perioada campaniei nu s-a asigurat permanenţă la sediul PRM. De asemenea, prim-vicepreşedintele Florian Pantea consideră că asumarea răspunderii pentru rezultate trebuie făcută inclusiv de la centru.


Şedinţă a Biroului Judeţean al PNŢCD
PNŢCD Bihor organizează luni, 10 decembrie, la ora 16.30, şedinţă a Biroului Judeţean, la care sunt aşteptaţi toţi membrii şi membrii supleanţi.