Mihai Bar nu-şi dă demisia
Preşedintele PSD Bihor, Mihai Bar, a anunţat că nu-şi dă demisia din funcţia pe care o deţine în fruntea filialei, cu toate că rezultatele obţinute în Bihor de partidul său sunt printre cele mai slabe din ţară. Mai mult, Bar susţine că în cazul în care alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean se va face prin vot uninominal în două tururi se va înscrie în cursă, pentru a demonstra popularitatea reală de care se bucură în rândul bihorenilor. "În Bihor, datorită prezenţei la vot cu 5% peste media pe ţară, situaţia nostră este delicată", admite Bar, adăugând că Bihorul s-a situat imediat după Cluj şi Timiş în privinţa rezultatelor obţinute de PSD. "Nu Mircea Geoană l-a adus pe Mihai Bar în fruntea PSD Bihor, nu el îl dă jos", a mai menţionat liderul social-democrat, făcând referire la declaraţia lui Geoană, potrivit cărora preşedinţii de filiale care au obţinut scoruri mai mici decât media pe ţară ar trebui să-şi dea demisia de onoare.

Supărat pe primarii PSD
Analiza pe judeţ a scorului înregistrat după scrutinul de duminică, 25 noiembrie, urma să se facă ieri după-amiază, însă Bar a anunţat că "nu vor cădea capete". "Sunt supărat pe cei care au crezut că voturile cad din cer", a declarat liderul PSD Bihor, adăugând că unii dintre colegii săi sau implicat prea puţin în campania electorală. "Uitându-mă peste rezultate, este greu de acceptat că un primar în funcţie obţine astfel de rezultate", a menţionat Mihai Bar. Astfel, cu câteva excepţii, PSD a înregistrat eşecuri în majoritatea localităţilor considerate fiefuri ale social-democraţilor. Rezultate mult sub aşteptări au obţinut la Beiuş, unde, deşi primarul Silviu Odobasianu şi viceprimarul Viorel Iuhas provin din PSD, social-democraţii au fost votaţi de doar 20,48% dintre electorii prezenţi la urne, în timp ce democraţii au primit 44% dintre voturi. În ceea ce priveşte primarii plecaţi din PSD, liderul social-democrat susţine că, prin rezultatele obţinute în favoarea PD, aceştia au dovedit clar că şi-au găsit locul acolo, nemaiputând fi vorba despre întoarcerea lor în partid.

Bani pentru creşă
Viceprimarul Rozalia Biro a anunţat că în bugetul local pentru anul 2008 va fi inclusă finanţarea lucrărilor de infrastructură la creşa orădeană. Potrivit lui Biro, în cele opt secţii ale creşei sunt 315 paturi, însă necesarul la nivelul municipiului este mult mai mare. "Majoritatea creşelor au mai mulţi copii decât numărul prevăzut în autorizaţia de funcţionare", a precizat viceprimarul UDMR. În anul 2005, pentru creşă au fost alocaţi 207.900 lei, în 2006 - 150.600 lei, iar în acest an - 186.000 lei.