Bara a demisionat
Preşedintele PC Bihor, Octavian Bara, a anunţat că a demisionat din funcţia deţinută, deoarece partidul nu a obţinut, la nivelul judeţului, procentul de 5% din voturile exprimate. Interimatul este asigurat de vicepreşedintele Traian Bodea, urmând ca în data de 8 decembrie să fie alese noile structuri de conducere în cadrul Conferinţei Judeţene a PC Bihor. Bara a declarat că la alegeri vor putea să se înscie în cursă doar cei care au intrat în PC după anul 2004, deoarece aceştia s-au dovedit mai activi în partid, inclusiv în perioada campaniei electorale.
Regiile autonome, implicate în campanie?
Preşedintele PC Oradea, Ovidiu Gabor, consideră suspecte sumele mari de bani folosite în campania electorală de unele dintre partide, printre care le-a nominalizat pe PLD şi PD. "Curtea de Conturi ar trebui să verifice facturile regiilor autonome aflate în subordinea Primăriei Oradea emise în perioada campaniei electorale. S-ar putea să aibă surpriza să constate că acestea au cotizat financiar la succesul electoral al unora dintre partide", a afirmat Ovidiu Gabor.

Prima înfrângere clară şi concretă a preşedintelui
Senatorul Alexandru Athanasiu susţine că prezenţa extrem de scăzută a populaţiei la referendum reprezintă o primă înfrângere clară şi concretă a preşedintelui Traian Băsescu. "Electoratul a demonstrat că o ţară nu se conduce pe baza unei ambiţii personale, ci pe principii morale", consideră Athanasiu, adăugând că referendumul a fost făcut pentru a-i diviza pe români. "Traian Băsescu a reuşit, pe banii poporului român, să îngroape ideea votului uninominal autentic promovat de PSD", a mai precizat senatorul de Bihor.

Biro, mai autoritară
Candidatul independent la fotoliul de edil şef al Oradiei, Dorel Vesa, crede că viitorul primar intermiar al municipiului ar trebui să fie actualul viceprimar, Biro Rozalia, în defavoarea celuilalt candidat, Mihai Groza. Opţiunea sa se bazează pe faptul că Biro este mult mai hotărâtă, mai autoritară, reuşind să se impună în faţa funcţionarilor din cadrul Primăriei Oradea. Vesa îi reproşează viceprimarului PD, Groza, modul defectuos în care a ştiut să gestioneze în acest an lucrările edilitare desfăşurate pe raza municipiului. Având în subordine Direcţia Tehnică din cadrul PMO, acesta ar fi trebuit să acorde o atenţie deosebită modului în care sunt finalizate lucrările de pe străzi, fie că este vorba de canalizare, fie de asfaltare.

Duc oraşul la dezastru
În vizorul lui Dorel Vesa a intrat şi Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, căruia îi reproşează modul în care administrează, în defavoarea oraşului, terenurile din Oradea. "Peste noapte a descoperit că în Zona Metropolitană există 190 de ha de teren pe care vrea să-l vândă unei firme la preţul de 10 euro/mp, în condiţiile în care în zonă terenul se vinde şi la 70 euro/mp. Nici în al doisprezecelea ceas cei din conducerea Primăriei Oradea nu-şi dau seama că duc oraşul la dezastru", a mai precizat Vesa, amintind şi de tunul imobiliar cu firma coreeană Samsung sau de afacerea cu parcarea din Piaţa Independenţei.

Filip să dea socoteală!
Cum actualul primar, Petru Filip, este pe punctul de a părăsi corabia chiar înainte să se scufunde, Vesa îi cere acestuia să prezinte în faţa consilierilor local raportul de activitate. "Cer public să prezinte, aşa cum prevede Legea 52/2003, raportul de activitate, planul de achiziţii publice pe acest an şi modul în care acesta a fost respectat", a afirmat Vesa. De asemenea, Vesa mai solicită şi Curţii de Conturi să verifice modul în care au fost cheltuiţi banii publici şi cum au fost efectuate licitaţiile publice de către Primăria Oradea.