Alt ministru liberal vizitează Bihorul
Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, se află azi într-o scurtă vizită în judeţul Bihor, la invitaţia deputatului Cornel Popa. Acesta este al patrulea ministru liberal care ajunge la Oradea în ultima perioadă, după ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, şi ministrul Muncii, Paul Păcuraru.
Teodor Meleşcanu va susţine o conferinţă de presă la ora 12.00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bihor.

Dan Voiculescu, la Oradea
Preşedintele PC, Dan Voiculescu, se va afla la Oradea mâine, 22 noiembrie. Programul liderului conservator cuprinde participarea la un curs cu tema "Competiţie şi competitivitate" susţinut în faţa studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Oradea. Începând cu ora 12.00, Dan Voiculescu se va deplasa la Teatrul Arcadia, unde sunt aşteptaţi pensionarii, cadrele militare în rezervă şi în retragere, chiriaşii din casele naţionalizate şi deponenţii la CEC pentru obţinerea de Dacii înainte de '89.

Pro Democraţia recrutează observatori la euroalegeri
Asociaţia Pro Democraţia a lansat o campanie de recrutare de observatori pentru monitorizarea alegerilor pentru Parlamentul European din 25 noiembrie. Toate persoanele interesate de transparenţa şi corectitudinea scrutinului pentru desemnarea reprezentanţilor României în singura instituţie europeană aleasă în mod direct au oportunitatea să se implice în pregătirea şi derularea activităţilor de observare a acestuia. Persoanele care doresc să fie observatori pot să contacteze Asociaţia la unul din numerele de telefon 021/222.82.45, 021/222.82.54 sau pe adresa de e-mail apd@apd.ro.

"Manifestări extremiste, incitatoare ale UDMR"
Consilierul judeţean PRM Felix Cozma s-a declarat revoltat de modul în care a înţeles UDMR să-şi desfăşoare campania pentru alegerile europarlamentare. Mai exact, acesta s-a referit la defilarea caravanei Uniunii prin Bihor în maşini vopsite în culorile steagului Ungariei, fluturând drapelul statului maghiar şi intonând imnul de stat al Ungariei. "Eu mă întreb în ce ţară trăim? Cum este posibil ca astfel de manifestări să se desfăşoare sub nasul nostru şi nimeni să nu adopte nicio poziţie", a precizat Cozma, catalogând astfel de manifestări drept "manifestări extremiste, incitatoare, care nu au nimic de-a face cu spiritul democraţiei sau cu toleranţa".

Au uitat de Constituţie
Felix Cozma consideră că prin proiectul prezentat de UDMR pentru reîmpărţirea pe regiuni a României, Uniunea nu se gândeşte la interesul naţional al ţării noastre. "Singurul lucru care îi mână în luptă este crearea în inima României a unei enclave: Ţinutul Secuiesc. O regiune autonomă din care să dispară, dacă se poate, orice picior de român. Eu îi întreb pe liderii maghiari dacă au uitat de o carte care se numeşte Constituţia României", susţine consilierul judeţean al PRM, care se întreabă de ce UDMR îşi doreşte o regiune din judeţele Covasna, Mureş şi Harghita, având în vedere că sunt zone sărace şi cu infrastructura la pământ, care nu ar supravieţui pe propriile picioare.

Kiss şi Biro, cercetaţi pentru spălare de bani
Consilierul judeţean Felix Cozma a anunţat că asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, planează grave suspiciuni de natură penală. Astfel, potrivit lui Cozma, la DIICOT există un dosar cu numărul 20/D/P/2006 în care Kiss, Rozalia Biro şi Alexandru Mudura sunt cercetaţi pentru spălare de bani prin mai multe firme. "Cer organelor abilitate să confirme public cercetarea penală în care este implicat domnul Alexandru Kiss, preşedintele CJ Bihor şi doamna Rozalia Biro, viceprimar al Oradiei", a precizat Cozma, adăugând că, dacă informaţia se confirmă, va face demersurile necesare suspendării acestora din funcţie. În ceea ce priveşte falsul din declaraţia de avere a lui Kiss, Cozma a precizat că ezită să facă plângere penală, pentru că liderul UDMR Bihor are probleme mult mai grave.

Revoltaţi de atacurile lui Tokes
Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat că această ultimă săptămână de campanie va fi dedicată referendumului pentru votul uninominal. Szabo s-a arătat revoltat de faptul că episcopul independent Laszlo Tokes susţine votul uninominal, deşi acesta este cel mai mare rău pentru maghiarii din România. Liderul UDMR Bihor spune că nu poate înţelege cum un om susţine că apără interesele maghiarilor le cere să sprijine o acţiune în care acestea sunt clar compromise. Pe de altă parte, Szabo Odon a ţinut să infirme atacurile lansate săptămâna trecută de Tokes potrivit cărora UDMR îi pune piedici în campanie. Potrivit preşedintelui executiv al UDMR Bihor, situaţia e cu totul inversă. "În această campanie ne-au fost distruse foarte multe afişe, lucru care nu ni s-a mai întâmplat niciodată din '90 încoace. Eu cred că, decât să fie puşi oamenii la zid, mai bine am pune programe pe ziduri", a precizat Szabo Odon.