Biro, pregătită de interimat
Viceprimarul Rozalia Biro, care ocupă poziţia a patra pe lista de candidaţi a UDMR la alegerile europarlamentare, a declarat că nu va merge în Parlamentul European pentru că locul său nu-i permite acest lucru şi că nici nu-şi doreşte. "Locul patru nu este un loc pentru Parlamentul European", a precizat Biro, adăugând că locul său este în Oradea. De altfel, Rozalia Biro a afirmat că-şi doreşte funcţia de primar interimar al municipiului de pe Crişul Repede după ce actualul edil şef va merge la Bruxelles. Viceprimarul UDMR consideră că are experienţa necesară pentru a ocupa acest post.

Proiecte votate fără a fi citite
Materialele care vor fi votate în şedinţa de azi a Consiliului Judeţean Bihor au ajuns, din nou, cu întârziere. Astfel, ieri la amiază, consilierul judeţean Felix Cozma nu primise încă proiectele aflate pe ordinea de zi. "Am primit doar ordinea de zi. Materialele probabil le vom primi în după-amiaza de azi (n.r. - ieri)", a precizat Cozma, adăugând că e posibil ca o parte dintre materiale să le primească abia înainte să înceapă şedinţa.

Geoană, în Bihor
Preşedintele PSD Mircea Geoană se află azi la Oradea. Vizita în oraşul de pe Crişul Repede face parte din turneul electoral pe care liderul social-democrat îl întreprinde. Geoană este însoţit de Ioan Mircea Paşcu, locul şapte pe lista PSD pentru Parlamentul European, de Nicu Bănicioiu, preşedinte al TSD, precum şi de secretarul general al organizaţiei de tineret, Răzvan Bobeanu. Deplasarea din Bihor cuprinde o vizită la Ceica şi întâlnire cu membrii Biroului Executiv Judeţean. De la Oradea, Mircea Geoană se va deplasa la Arad.