Democraţii intră în şedinţă
PD Bihor organizează, astăzi, începând cu ora 15.00, o întâlnire a Colegiului Director Judeţean din care fac parte primarii, preşedinţii de organizaţii, membrii Biroului Permanent Judeţean şi liderii organizaţiilor de femei, tineri şi studenţi. La aceasta vor participa preşedintele PD Emil Boc, secretarul general Vasile Blaga, Sorin Frunzăverde, precum şi Elena Udrea.

"Oradea este a orădenilor, nu a PD-ului"
Consilierul judeţean PRM Felix Cozma şi-a exprimat, ieri, nemulţumirea cu privire la prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la Oradea. Cozma consideră că aceasta este o vizită cu scop pur electoral. "Zilele oraşului Oradea nu trebuie transformate în motiv de propagandă electorală şi nu trebuie furate cetăţenilor oraşului nostru de către organizaţia PD, pentru simplul fapt că primarul oraşului este din PD. Campania electorală nu a început încă şi este dezgustător să profiţi de orice ocazie pentru a fi în centrul atenţiei şi pentru a câştiga electorat", susţine consilierul PRM.


Se pregăteşte terenul pentru primarul interimar
Preşedintele PSD Bihor, Mihai Bar, a declarat că primeşte mesaje din partea pediştilor şi a apropiaţilor acestora să nu mai facă declaraţii la adresa PD. "Mi s-a spus că, dacă nu urmez linia corectă, PSD va fi eliminată de la masa bogaţilor", a precizat Bar, adăugând că, în aceste zile, se fac jocurile cu privire la primarul interimar care-i va lua locul lui Petru Filip, după ce acesta va deveni eurodeputat. Mihai Bar a mai adăugat că va lăsa o portiţă deschisă pentru negocieri, astfel încât să nu facă rău partidului pe care-l conduce. Totodată, liderul social-democrat susţine că, dintre actualii viceprimari, l-ar prefera pe Mihai Groza, însă acesta are dezavantajul de a fi pedist. În aceste condiţii, "îmi inspiră mai multă încredere Rozalia Biro", susţine Bar.

Abonamente gratuite pentru studenţi
Grupul de consilieri locali ai UDMR intenţionează să promoveze în şedinţa din această lună a Consiliului Local Oradea un proiect de hotărâre prin care să se acorde un sprijin studenţilor orădeni. Iniţiativa lor vizează acordarea unor abonamente OTL tuturor studenţilor din Oradea, indiferent de universitatea pe care o frecventează. Potrivit propunerii consilierilor UDMR, vor fi acordate abonamente gratuite doar pe linia de tramvai numărul 2 şi pe linia de autobuz numărul 14. Aceştia îşi motivează propunerea prin faptul că studenţii stau în chirie în special în zonele mărginaşe ale oraşului, cum este Ioşia. Proiectul de hotărâre va trebui dezbătut în plenul CLO. Rămâne de văzut în ce măsură celelalte partide vor agrea o astfel de iniţiativă.