Moţiune fără câştigători, ci numai cu perdanţi
Deputatul Lakatos Petru susţine că, în cazul moţiunii de cenzură, există numai perdanţi, cu specificaţia că unii au pierdut mai mult decât alţii. Potrivit lui Lakatos, cel mai mult a pierdut PSD, dar şi PD, partid în care au început să apară fisuri, precum şi PLD care, după toate aparenţele, va rămâne fără grup parlamentar până cel puţin în luna martie a anului viitor. Abia atunci va mai putea fi depusă o nouă moţiune de cenzură. "Pericolul pentru Guvernul Tăriceanu nu este neadoptarea bugetului pe anul 2008, ci votarea lui, în situaţia în care o serie de amendamente populiste, altfel imposibil de realizat din cauza veniturilor insuficiente, vor încărca bugetul", a declarat parlamentarul UDMR. Pentru prevenirea acestor probleme, Lakatos consideră că singura soluţie ar fi ca Tăriceanu şi PNL să iniţieze un protocol de colaborare cu PSD sau PD, care să-i confere majoritatea parlamentară necesară promovării legilor.

Nu crede în PSD
Deputatul Paul Magheru a declarat că nu a votat moţiunea de cenzură, iar gestul său a fost unul inteligent. "Moţiunea era inoportună din toate punctele de vedere", susţine Magheru, adăugând că nu are încredere în PSD. "Am fost în opoziţie sub PSD timp de patru ani. Să nu credeţi în ei nici când îşi declară bunele intenţii", a precizat Magheru. El a menţionat că, deşi a avut un proiect de lege foarte bun, referitor la redistribuirea fondurilor pentru studenţi la începerea anului universitar, acesta nu a devenit lege decât o dată cu schimbarea Guvernului. "PRM a ieşit cu faţa curată, cinstită din moţiunea de cenzură. Mă bucur de înfăţişarea mea", a mai menţionat parlamentarul bihorean.

Idei populiste la final de mandat
Consilierul judeţean Felix Cozma susţine că nu are încredere în afirmaţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, şi a vicepreşedintelui Ştefan Seremi, când promit că vor avea 3.000 de locuinţe pe care să le dea în chirie specialiştilor care vin să muncească în Oradea. "Este o idee populistă a lui Kiss la final de mandat", consideră Cozma, adăugând că se teme că şi în acest caz se va ajunge la soarta apartamentelor din cartierul Kiss. "Preţul unui apartament mai mic din cartierul Kiss a ajuns la 87-90.000 de euro. Nu ştiu cine-şi va putea permite să plătească atâţia bani", susţine Felix Cozma.

Kiss nu mai conduce Consiliul Judeţean Bihor
Consilierii judeţeni ai PRM contestă modul de organizare a şedinţelor de Consiliu. "Materialele le primim până cu 15 minute înainte de ora 10.00, chiar dacă am primit toţi laptop-uri pentru a avea acces mai uşor la proiecte", a declarat Felix Cozma. La rândul său, Vasile Gârba susţine că, în trei ani, Alexandru Kiss nu a reuşit să organizeze nicio şedinţă de Consiliu în conformitate cu prevederile legale. "De fapt, Kiss Alexandru nu mai conduce această instituţie, ci băiatul acela cu barbă, Szabo Odon, este preşedintele Consiliului Judeţean Bihor. Kiss abia dacă vine la Consiliu de două ori pe săptămână", a adăugat Gârba. Acesta consideră că este şi vina Prefecturii, care nu a luat în consideraţie sesizările făcute cu privire la organizarea şedinţelor CJ Bihor. "Materialele ar trebui să ne fie trimise cu cel puţin trei zileînainte de şedinţă pentru a putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză", a precizat consilierul judeţean PRM.