Alianța pentru Patrie (APP) Bihor își exprimă îngrijorarea pentru numărul în permanentă creștere a celor care pleacă din România, în căutarea unui trai mai bun. Se vorbește deja de peste 5 milioane de români care preferă străinătatea, pentru că patria lor nu mai reușește să le asigure fericirea.

Această „sângerare” permanentă din ultimii aproape 32 de ani este o adevărată catastrofă pentru țară, semnalând luarea urgentă de măsuri care să oprească scăderea permanentă a nivelului de trai din România.

„Considerăm că principalul aport în rezolvarea acestei situații îl pot avea cei plecați, prin consultarea lor directă, responsabilă, pentru identificarea corectă a cauzelor și remedierea lor concretă. Depopularea masivă a satelor duce la părăginirea pământului, la pierderea tradițiilor și distrugerea identității naționale. România devine astfel tot mai vulnerabilă în fața factorilor externi de tot felul, cea mai vizibilă fiind agresiunea economică. Agresiunea statului asupra propriilor cetățeni, vizibilă și în ceea ce privește vaccinarea anti Covid-19 și problemele rezultate din șomajul tehnic și scumpirea neașteptată a energiei provoacă un nou val de emigrare dinspre România către Occident”, se afirmă într-un comunicat al partidului lui Liviu Dragnea, care mai subliniază că „s-a creat o categorie a vaccinaților, susținută de putere și una a nevaccinaților, a oamenilor liberi care consideră că trebuie respectate până la capăt principiile democrației, împotriva abuzului autoritarist. Această categorie este agresată în permanență și făcută responsabilă pentru ultimul val al pandemiei, în condițiile în care cei de la putere nu au făcut absolut nimic pentru a preîntâmpina acest val”. APP Bihor susține că de vină este incompetența miniștrilor USR, dublată de lupta pentru putere din cadrul PNL, cu implicarea directă a președintelui țării. „Transmiterea unor semnale contradictorii de către cei din vârful puterii este o manipulare ordinară, menită să păstreze acea diviziune din societate, a cărei unitate ar putea, la o adică, să-i spulbere de la putere”, se afirmă în comunicatul semnat de președintele Lilla Debelka.