Alegerile interne USR pentru Parlamentul European s-au încheiat. Mihai Șvab, vicepreședinte USR Bihor, se numără printre candidații votați de către membrii USR pentru lista la alegerile europarlamentare ce vor avea loc anul viitor, pe 9 iunie. 

Președintele USR, Cătălin Drulă, a publicat lista primilor 20 de candidați care include figuri puternice ale partidului, precum Elena Lasconi, primar al orașului Câmpulung, Dan Barna, vicepresedinte USR și ALDE Europa, și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății.

„Avem oameni de acțiune, cu experiență în domenii esențiale pentru România: energie, sănătate, fonduri europene, administrație publică, politică externă”, se afirmă într-un comunicat al USR.

Pe 20 octombrie, la Consiliul ALDE Europe, în București, USR își va lansa oficial candidații pentru Parlamentul European. 

„Am ajuns într-un punct critic. Fie mergem pe mâna sistemului vechi, fie a extremiștilor. Noi, USR, oferim a treia opțiune: o Românie modernă, europeană, unde regulile și legile sunt respectate, fără privilegii și o comunitate de oameni care au șansa la o viață mai bună”  a declarat Mihai Șvab.