Candidatul Pro România Bihor pentru Senat, Viorel Cataramă, a anunţat că obiectivul său este să obţină 15% din voturi la scrutinul din 6 decembrie. Cataramă a menţionat că vrea ca Pro România să ajungă la guvernare şi ca oamenii să-şi recapete viaţa normală cât mai repede.

Viorel Cataramă a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că deşi pare surprinzătoare candidatura sa pe lista de la Bihor, el nu este străin de acest judeţ, având afaceri aici din 1985, iar din anul 1991 a cumpărat fabrica de mobilă din Beiuş, în care a investit zece milioane de dolari. Cataramă, al cărui obiectiv este să obţină 15% din voturi la alegerile parlamentare, a anunţat că se va implica în campania electorală, stabilindu-se la Oradea până în data de 6 decembrie. Planurile sale includ deplasări în tot judeţul, întâlniri cu toţi primarii, pentru a afla problemele cu care se confruntă. „Voi merge zi de zi în teritoriu”, a promis Cataramă. El a criticat faptul că PNL a decis să-şi promoveze candidaţii prin panouri publicitare în care apar alături de Ilie Bolojan. „L-am văzut pe domnul Ilie Bolojan pe toate panourile PNL. Am respect pentru ce a făcut şi am avut un sentiment de teamă că va candida. Dar am studiat lista şi m-am liniştit, nu candidează. Dar atunci de ce e pe afişe? Concluzia e că sunt candidaţi fără forţă, fricoşi, care au nevoie de proptea, care nu pot veni singuri în faţa electoratului. Eu sper că nu au nevoie de proptea şi când fac sex”, a comentat Cataramă. În privinţa PSD, Viorel Cataramă susţine că acesta „nu există aici, cel puţin la nivel de promovare preelectorală”. „Am un sentiment de compasiune pentru domnul Mang şi pentru domnul Bodog”, a declarat candidatul Pro România.

Totodată, el a lansat o provocare contracandidaţilor săi de la celelalte partide să participe la trei dezbateri electorale pe teme diferite: drepturi şi libertăţi, dezvoltare economică, probleme sociale. „Sper ca cei de la PNL să aibă minimum de curaj şi să vină la dezbatere fără Ilie Bolojan”, a mai menţionat Cataramă.

El a precizat că sloganul său este „Alege libertatea”. „Pentru mine, libertatea este mai presus de viaţă”, a afirmat candidatul Pro România, adăugând că nu pune la îndoială existenţa noului coronavirus, ci doar faptul că nu este atât de periculos încât să suspende libertăţile oamenilor. „Afirm clar şi răspicat că aceste libertăţi au fost încălcate la sugestia unor medici care au interese economice obscure. Nu din interes pentru sănătatea cetăţeanului, ci din interese economice obscure. Dau exemplul doctorului Nasta (dr. Virgil Musta - n.red.), de la Timişoara. Un moşulică care iese în fiecare zi şi ne spune că n-avem voie să facem Crăciunul, să facem Revelionul, să fim consemnaţi la domiciliu, în timp ce el face afaceri extraordinare pe banii statului. Cazul este public. Face în clinica sa privată teste pe care ia 300 de lei şi le prelucrează, plătind 17 lei sau nu ştiu cât, la spital. Toate costurile sunt suportate de bugetul statului, de noi, iar el ia tot profitul. Şi mai e şi mare formator de opinie. Când cunoşti asemenea oameni, multiplicând la nivel planetar, îţi dai seama de ce aceşti medici, repet conectaţi cu interese care nu au nimic de a face cu sănătatea populaţiei, au reuşit să impună unor politicieni slabi, fricoşi, slab pregătiţi sau corupţi aceste măsuri de suspendare a drepturilor şi libertăţilor. Acest lucru eu îl combat, nu existenţa virusului, ci posibilitatea oamenilor de a beneficia de dreptul la muncă, la cultură, la educaţie, la liberă circulaţie”, a spus Cataramă, adăugând că vrea ca Pro România să ajungă la guvernare şi „toţi cetăţenii României să se bucure de Crăciun şi de Revelion, de toate drepturile şi libertăţile”.