Fostul prefect de Bihor Claudiu Pop, fost membru PSD, şi-a anunţat înscrierea în Partidul PRO România. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat liderul naţional al formaţiunii, Victor Ponta, aflat în Bihor în campanie electorală.

„L-am convins o dată, acum 17 ani, să vină la Tineretul Social-Democrat, îl conving azi pentru a doua oară şi i-am promis că e ultima oară, că n-am făcut PRO România ca să ne întoarcem la PSD. Îmi pare rău de PSD, dar fiind confiscat de un grup infracţional organizat, nu cred că are un viitor, de atât timp merg într-o direcţie anti-europeană, anti-dezvoltare, anti-democratică”, a declarat Victor Ponta. Membru PSD din 2002, Claudiu Pop a afirmat că după ce a fost schimbat din funcţia de prefect în urmă cu doi ani, a continuat să-şi pălătească cotizaţia la partid, însă nu a fost invitat la nicio şedinţă. Alături de Victor Ponta, în Bihor s-au aflat comisarul european Corina Creţu, fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin şi fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, care s-au întâlnit la Oradea cu peste 400 de membri ai Pro România.

„Abandonaţi-l pe Dragnea!”

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a declarat la Oradea că marea miză a votului din 26 mai este de a-i convinge pe pesedişti să îl abandoneze pe Liviu Dragnea, să se ridice împotriva lui.

„Eu cred că pe 26 mai se votează ceva mult mai important decât cei 32 de români. Dăm curaj şi altora să se ridice împotriva lui Dragnea. Aici e vorba de faptul că trebuie să-i convingem pe cei care încă mai stau cu Dragnea şi cu PSD să-i abandoneze şi să se ridice împotriva lui. Şi asta e marea miză a bătăliei de pe 26 mai”, a declarat Victor Ponta. El a adăugat că, pe 27 mai, dacă PSD ia un rezultat slab şi PRO România reuşeşte unul bun, ar putea să mai convingă nişte deputaţi în demersul de a-l schimba pe Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor.

„Când Dragnea îşi pierde fotoliul de la Camera Deputaţilor, Dăncilă fuge şi ea de sub escortă, cum au fugit şi Grindeanu şi Tudose, că n-o să vrea să semneze porcăriile alea cu ordonanţa pe justiţie şi cu fondul suveran şi atunci poţi să lupţi cu acest sistem mafiot, eficient. Altfel, la cine să te duci? Parchetul General nu are procuror general. DNA-ul nu are procuror şef. Unde să te plângi? Ne plângem la Facebook când fac filme de-alea otrăvite. Cred că şi la Facebook o să pună, în curând, pe cineva de la Teleorman. Adică e în stare. Omul ştie metoda. Judecătorii nu au curaj să ia o decizie. Plimbă dosarul lui Dragnea între Curtea Constituţională şi Înalta Curte. Noi ne luptăm. Sper să reuşim să-i convingem şi pe alţii”, a declarat Ponta. Preşedintele PRO România a criticat faptul că aproape instituţiile statului au fost capturare de „grupul infracţional al lui Liviu Dragnea şi teleormanizate”. „Pe unde mergem, vin pesediştii şi ne spun la ureche: „Nu mai putem, scăpaţi-ne de Dragnea!” Dar nu vreţi să vă scăpaţi voi? „Păi nu, că îmi ia funcţia, taie banii, o dă afară pe soţie”... Nu mi-am închipuit că România poate fi teleormanizată. Cu oameni credincioşi de la Teleorman. Vedeţi pe cine critică, pentru că veţi şti pe cine va schimba”, a mai spus Ponta.