În această săptămână, senatorul Cornel Popa a adresat două întrebări premierului Viorica Dăncilă.

Cele două întrebări vizează decontarea de analize și lapte praf pentru copiii alergici și restanțele la întreținere ale românilor și una adresată ministrului interimar al Educației care a vizat plafonarea banilor pentru transportul elevilor.

Conform datelor recente ale Institutului Național de Statistică, peste un milion de gospodării nu și-au putut plăti la timp cheltuielile legate de întreținerea locuinței (facturile la gaze, apă, căldură etc). La nivel european, statistica ne situează pe locul 4 de la coadă, o situație mai gravă decât în România fiind doar în Grecia, Italia și Bulgaria.

„Astfel, vă întreb cum explicaţi paradoxul acestei situaţii: o economie pe care Guvernul o vede pe culmi glorioase, cu pomeni şi promisiuni electorale fără număr, dar cu cetăţeni tot mai săraci şi mai îndatoraţi? Cum motivaţi discrepanţa dintre realitate şi declaraţiile dumneavoastră? Ce soluții economice aveți în vedere pentru a reduce numărul gospodăriilor din România care nu îşi pot achita cheltuielile curente?”, întreabă Cornel Popa.

Recent, în mediul online, peste 9.000 de români au semnat o petiție, intitulată „Vrem analize decontate pentru copiii cu alergii”, deoarece sunt foarte costisitoare, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate decontează doar o parte dintre acestea. Conform studiilor, în următorii ani, unul din doi copii vor suferi de afecțiuni alergice. „Aveți în vedere decontarea de către CNAS a tuturor analizelor specifice afecțiunilor alergice, în cazul copiilor? Luând în considerare că există și copii cu vârste foarte mici, care au în alimentația zilnică laptele praf special, luați în calcul și gratuitatea acestui aliment?”, întreabă senatorul Cornel Popa care subliniază că solicită răspuns scris din partea premierului Viorica Dăncilă.

ALDE acuză PSD că fură!

Președintele ALDE Bihor Ciprian Blejan, acuză PSD că le fură din oameni pe de o parte dar, în același timp, își acuză și colegii că se lasă „îmbrobodiți”.

„Premierul Viorica Dăncilă, a renunţat la orice brumă de coerenţă şi decenţă şi încearcă acum să-şi peticească Guvernul cu candidaţi „furaţi” pe la colţuri. Ruşinea, de astă dată, nu e doar a celor care „fură”, ci şi a celor care se lasă îmbrobodiţi şi acceptă să intre în astfel de stratageme deznădăjduite: Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Ștefan Băișanu, aşezaţi acum defel comod, cu şezutu-n două luntri, vor fi aruncaţi în „gura” lui Iohannis, ca să poată fi sfâşiaţi în direct, în prime time.

Neserioşi, neştiutori? Nici măcar nu e important de ce au acceptat blatiştii să devină uneltele unui război politic, întregind şirul de diletanţi şi fripturişti pe care Dăncilă îi bagă acum pe „teren” ca să marcheze, cum altfel, un autogol.

Important de menţionat e că în ședințele Biroului Politic Central al ALDE s-a hotărât, cu o majoritate covârșitoare, nu doar denunțarea protocolului cu PSD, precum și retragerea din coaliția de guvernare, ci şi excluderea oricărui membru ALDE care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcție publică fără acordul partidului.

Toate cele trei decizii au fost corecte, pentru că nu urmăreau scopuri mărunte. ALDE va strânge rândurile şi, cu siguranţă, va ieși mai puternic din această încercare”, se afirmă într-un comunicat semnat de Ciprian Blejan.