USR Oradea și-a ales miercuri, 10 iulie, o nouă conducere. Președinte a fost ales Marius Sovarschi, iar cei șase vicepreședinți sunt Cristian Rusu, Mihai Șvab, Flavius Bunoiu, Delia Ungur, Claudia But și Adrian Derban.

Adunarea Generală a Membrilor a avut loc pe 10 iulie, iar cu această ocazie s-au făcut și alegeri pentru organele de conducere, control și arbitraj ale filialei USR Oradea. În urmă votului membrilor, mandatul de președinte USR Oradea a fost preluat de Marius Sovarschi. Cei șase vicepreședinți ai organizației locale sunt Cristian Rusu, Mihai Șvab, Flavius Bunoiu, Delia Ungur, Claudia But și Adrian Derban. Cei șase vicepreședinți sunt și membri ai Biroului Local, birou completat de Silviu Dehelean, Vasile Dimitriu, Diana Buhas și Andrei Popa. Funcția de cenzor va fi îndeplinită de Mihaela Ichim, iar Comisia de Arbitraj este formată din Mihai Soane, Adrian Raita și Vlad Creț. Mandatul celor aleși în această săptămâna va dură până la încheierea alegerilor locale din anul 2020.

„Noua echipă a primit un mandat clar din partea organizației pentru a pregăti cât mai atent alegerile locale de anul viitor, în sensul de a desemna candidații cei mai potriviți pentru administrația locală și de a elabora programul de guvernare locală al USR. Această ofertă politică se va axa pe creșterea calității vieții, sănătate, educație și cultură, dar și pe protecția mediului și calitatea infrastructurii. Sperăm să convingem oradenii că merităm încrederea pe care ne-au acordat-o și să confirmăm trendul de creștere al organizației noastre. Îi așteptăm pe toți cei care se regăsesc în valorile și principiile pe care le susținem să ni se alăture”, a declarat Marius Sovarschi.

Noul președinte este absolvent al Academiei de Poliție „A.I. Cuza”, promoția 2004, licențiat în Știinte Juridice, și a fost ofițer de poliție judiciară până în anul 2010, după care antreprenor în diverse domenii: alimentație publică, banking etc.

Săptămâna viitoare, pe 16 iulie, va avea loc Conferința Județeană USR Bihor, prilej cu care vor avea loc alegeri pentru organele de conducere, control și arbitraj ale filialei județene.

Codruța Bogdan, şefa femeilor Pro România

Organizația de Femei a Pro România Bihor este coordonată de marți, 9 iulie, de Codruța Maria Bogdan, profesor pentru învățământ primar și preșcolar titular al Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” din Ștei.

Are o experiență de 25 de ani în învățământ și a fost inspector școlar general adjunct al IȘJ Bihor în perioada 1 septembrie 2014-30 mai 2019. Împreună cu Estera Matiuță, care coordonează Organizația de Femei de la nivelul municipiului Oradea, reprezintă Organizația de Femei a Pro România.

La nivel județean echipa este coordonată de Octavian Bara și fostul prefect Claudiu Pop, iar conf. univ. dr. Claudia Timofte coordonează echipa Pro România la nivel municipal. Liderul tinerilor la nivel de municipiu este Marius Cătană.

„Pro România este un proiect politic nou, care îi reprezintă pe toți cei care cred în potențialul uman al acestei țări, propune oameni competenți ce pot construi un nou model de societate pentru români și pentru România. Până la organizarea alegerilor interne aceasta este echipa care reprezintă Pro România Bihor și Oradea. Pe această cale îi invităm pe toți cei care doresc să se alăture echipei Pro România să se înscrie în acest partid politic”, se afirmă într-un comunicat al biroului de presă Pro România.V.I.