Preşedintele interimar al PSD Bihor, dr. Aurel Mohan, a anunţat, luni, 19 februarie, că liberalul Teodor Coste, primarul comunei Tinca timp de patru mandate, va candida pentru un nou mandat la alegerile locale din acest an sub sigla PSD.

„În această perioadă, avem uşile deschise. Dorim ca în fiecare localitate din judeţ să aducem în faţa electoratului cei mai buni şi cei mai oneşti candidaţi care pot să facă cele mai bune lucruri pentru comunităţile lor, cu dăruire. Ca echipă, ne propunem să obţinem în primul rând încrederea, pentru că de la încredere porneşte totul”, a anunţat Aurel Mohan în prima sa conferinţă de presă în calitate de preşedinte interimar al PSD Bihor. Potrivit liderului social-democrat, ţinta conducerii interimare a PSD Bihor pentru alegerile din acest an este obţinerea unor scoruri cel puţin egale cu cele obţinute la scrutinele precedente.

Mohan l-a prezentat apoi pe primarul comunei Tinca, Teodor Coste, care a decis că la alegerile locale din acest an să candideze din partea PSD. El a avut trei mandate de consilier local, până în 2008, apoi patru mandate de primar, ales fiind pe listele PNL.

„Am convenit, în urma discuţiei avute cu dânsul şi cu organizaţia locală, ca la alegerile locale din acest an, în comuna Tinca, va candida din partea PSD”, a precizat Aurel Mohan.

Primarul Teodor Coste a explicat, apoi motivul pentru care a ales PSD în detrimentul PNL. Astfel, el a amintit că, în urmă cu trei ani, a avut un proces cu ANI, pentru o firmă fără activitate, ajungând până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a câştigat procesul. Înainte de proces a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Tinca, dar după ce a câştigat procesul au apărut disensiuni cu colegii liberali care i-au luat locul la conducerea organizaţiei locale (Lucian Luca, Paul Turcuş şi organizaţia de tineret au fost nominalizaţi de primar), culminând cu refuzul organizaţiei de a-l susţine pentru un nou mandat de primar.

„Îi las pe ei să candideze pentru funcţia de primar din partea PNL şi eu din partea PSD. Le mulţumesc colegilor din PSD Tinca şi din PSD Bihor care m-au primit cu braţele deschise. Deoarece mai am în derulare 14 proiecte în comună, de peste 20 milioane de euro, vreau să le duc la bun sfârşit. Cred că proiectele pe care le am îmi dau curajul să continui pentru încă un mandat de primar al comunei Tinca. Să fiu cu sufletul liniştit”, a declarat primarul.

Teodor Coste a menţionat că în toţi aceşti ani a căutat să lupte pentru dezvoltarea localităţii, în mandatele lui fiind implementate proiecte mari de infrastructură - de alimentare cu apă, canalizare, gaz, însă au fost construite şi trei grădiniţe noi şi terenuri de sport, au fost modernizate şcolile, clădirea primăriei şi sistemul de iluminat public.