Candidatul Pro România Bihor la Camera Deputaţilor, Claudiu Pop, a declarat că este foarte revoltat de faptul că Guvernul a decis închiderea şcolilor şi grădiniţelor.

„Sunt foarte, foarte revoltat de măsurile pe care Guvernul în continuare, în stupizenia sa, le ia referitor la şcoală. Sunt foarte revoltat pentru că, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus cu subiect şi predicat „Redeschideţi şcolile”, Guvernul român sacrifică, pentru o pandemie care va trece la un moment dat, o întreagă generaţie. E inacceptabil acest lucru şi o spun ferm şi apăsat”, a declarat, ieri, Claudiu Pop. Candidatul Pro România consideră că ar fi trebuit ca măcar clasele I, a VIII-a şi a XII-a să facă orele în clase. „Nu înţeleg de ce acest guvern nu a luat nicio măsură pentru valul doi de pandemie, în condiţiile în care se ştia de el din martie. În afară de „pepsiglas” şi dozatoare cu dezinfectant nu au pregătit cu nimic şcolile pentru valul doi”, a afirmat Pop. El susţine că oamenii sunt revoltaţi de faptul că în şcolile în care copiii lor nu au voie să intre acum ei vor trebui să intre pe 6 decembrie, să voteze. „Nu e normal ce se întâmplă. Tocmai pentru ca acest lucru să nu se mai repete, am hotărât să candidez şi pentru acest lucru străbat tot judeţul, pentru a le spune că acest lucru trebuie să se schimbe. Vocea cetăţeanului să fie ascultată în Parlamentul României”, a menţionat Claudiu Pop.

 

Decalog de candidat

Candidatul Pro România pentru Camera Deputaţilor, Claudiu Pop,  a anunţat că a pregătit un decalog alcătuit din 5 angajamente şi 5 măsuri pentru relansarea economică a României pe care le va susţine ca parlamentar.

Pop promite că va vota Legea bugetului de stat doar dacă în aceasta se vor regăsi şi proiecte folositoare judeţului Bihor, propuse de primarii din judeţ, indiferent de culoarea lor politică. De asemenea, va fi deputatul cu cabinete parlamentare la vedere, în locuri cât se poate de publice şi de circulate, pentru a fi uşor accesibile cetăţeanului. Împreună cu echipa sa, va primi audienţe cu regularitate, în toate zonele judeţului, având uşa deschisă oricărui bihorean.

„În calitate de prefect, în premieră am organizat şedinţele Colegiului Prefectural în mai multe zone din judeţ şi am înfiinţat o linie telefonică deschisă sesizărilor primite de la cetăţeni - Telefonul Prefectului. Dincolo de partide şi de platforme doctrinare, politica se cere făcută pentru şi pornind de la cetăţean, indiferent dacă lucrează la stat sau în privat”, a declarat Claudiu Pop. El a menţionat că va acţiona şi pentru simplificarea şi eficientizarea Legii achiziţiilor publice, care să favorizeze implementarea rapidă a marilor proiecte, din fondurile europene pe care le România le are, încă, la dispoziţie.

Claudiu Pop a prezentat şi cinci măsuri promise de Pro România pentru relansarea economică: venit lunar minim garantat pentru familii - 2.000 lei/membru de familie, până la un plafon maxim de 4.500 lei/familie; reducerea TVA de la 9% la 5% pentru domeniul HoReCa, puternic lovit de măsurile luate de autorităţi în contextul pandemiei Covid-19; eliminarea impozitului pe profit pe anul 2021 pentru toate firmele cu capital românesc care îşi continuă activitatea şi îşi păstrează angajaţii şi suportarea de către Stat a minimum 50% din cheltuieli pentru clădirile aflate în plată, adică a chiriilor, pe perioada nefuncţionării din cauza restricţiilor.

Candidatul Pro România Bihor a mai menţionat că va susţine înfiinţarea tribunalelor comerciale care să soluţioneze rapid litigiile între firme.