USR Bihor cere demisia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe care îl acuză că blochează, de şase luni, semnarea contractului de execuţie a lucrărilor la tronsonul Chiribiș - Biharia al Autostrăzii Transilvania.

 

„Uniunea Salvați România (USR) Bihor condamnă ferm comportamentul ilegal și inacceptabil al vicepremierului Sorin Grindeanu, care blochează semnarea unui contract esențial pentru finalizarea lucrărilor la Autostrada A3 Transilvania, un proiect vital pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de transport din regiune și din România.

Faptele sunt clare: Sorin Grindeanu refuză de șase luni să semneze contractul pentru un tronson de 30 km de autostradă în județul Bihor, încălcând astfel orice principiu de bună guvernare și responsabilitate față de cetățenii acestei țări. Mai grav, Grindeanu îl șantajează pe constructor că va semna contractul dacă acesta renunță la niște procese intentate anterior. Există și o decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) care constată că Sorin Grindeanu blochează ilegal semnarea unui contract de lucrări pe Autostrada A3 Transilvania”, menţionează USR Bihor într-un comunicat de presă, adăugând că, prin șantajarea constructorului, „ministrul Transporturilor pune interesele politice ale PSD înaintea nevoilor reale ale României de a avea o infrastructură modernă, care să contribuie la dezvoltarea economică și socială a națiunii”.

„După 20 de ani de promisiuni și eșecuri, sectoare ale Autostrăzii Transilvania rămân nefinalizate. Situația actuală, în care un contract esențial este blocat ilegal, nu face decât să adauge o nouă pagină neagră la această istorie dezastruoasă. USR Bihor cere demisia imediată a lui Sorin Grindeanu și semnarea fără întârziere a contractului de lucrări pentru Autostrada A3 Transilvania. Este inadmisibil ca interesele personale și politice să primeze în fața intereselor cetățenilor și ale dezvoltării țării. USR se angajează să continue lupta pentru transparență, responsabilitate și eficiență în toate proiectele de infrastructură și să reprezinte o voce puternică împotriva abuzurilor și corupției care au frânat dezvoltarea României. Este momentul să punem capăt acestor practici nocive și să ne îndreptăm către un viitor în care fiecare român beneficiază de infrastructură modernă, sigură și eficientă. România merită mai mult decât promisiuni neonorate și proiecte abandonate. Merităm o țară conectată, modernă, în care fiecare cetățean să se poată deplasa rapid și în siguranță. USR Bihor se angajează să facă din această viziune o realitate, luptând pentru finalizarea tuturor proiectelor de infrastructură esențiale pentru dezvoltarea țării”, se mai arată în comunicatul de presă al USR Bihor.