USR Oradea, alături de organizații din societatea civilă dedicate protecției animalelor, a lansat o campanie de strângere de semnături pentru implementarea unui management eficient al câinilor cu stăpân și pentru îmbunătățirea condițiilor din adăpostul Grivei.

 

Conform USR Oradea, Liviu Andrica – directorul adăpostului Grivei, a stârnit indignarea orădenilor prin declarațiile sale recente prin care neagă problemele grave semnalate de voluntari și ONG-uri.

„Sunt mii de orădeni care își doresc ca în adăpostul Grivei câinii să fie tratați corect, nu torturați și omorâți prin înfometare sau lovire cu ranga în cap”, a declarat Silviu Dehelean, deputat USR de Bihor. „Adăpostul Grivei nu trebuie să fie o pensiune de lux, dar nici nu trebuie să fie un spațiu de tortură pentru animale.”

Propunerea de HCL care va fi promovată prin inițiativă cetățenească prevede implementarea unui sistem eficient de management al câinilor cu stăpân, care să includă campanii de sterilizare și microcipare, precum și educație pentru stăpânii de animale și asigurarea unor condiții civilizate în adăpostul Grivei, respectând standardele europene de protecție a animalelor, investigații transparente cu privire la neregulile din adăpost și tragerea la răspundere a celor vinovați.

„Domnul Andrica ar trebui să demisioneze azi. Oriunde, evenimentele petrecute sub conducerea sa s-ar fi soldat cu o demisie. Ignorarea problemelor și sfidarea orădenilor care se implică activ în rezolvarea lor este inacceptabilă. USR Oradea invită toți orădenii care doresc o schimbare pozitivă în gestionarea adăpostului Grivei să se alăture campaniei de strângere de semnături. Semnăturile pot fi date în diversele locații din oraș, afișate pe platforma campaniei https://misiuneagrivei.ro/. Doar prin implicarea activă a cetățenilor putem obține o schimbare reală și putem asigura un trai decent pentru animalele din adăpostul Grivei”, susține Silviu Dehelean.