USR Oradea cere demisia lui Daniel Negrean, atât din funcția de director al Colegiului Economic „Partenie Cosma”, cât și din cea de consilier local al PNL în Oradea. Uniunea solicită, de asemenea, Inspectoratului Școlar Județean să înceapă cercetarea disciplinară a directorului.

Articolele apărute în presa locală le dau USR-iștilor apă la moară. Unul dintre ele este articolul Crișanei referitor la elevii și părinții de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” revoltați de acțiunile lui Daniel Negrean.

USR Oradea crede că PNL nu poate trece cu vederea acest comportament de vătaf pe propria lui moșie și că Daniel Negrean este nedemn și de funcția de director, și de cea de consilier local.

„Solicităm PNL retragerea sprijinului politic pentru consilierul local Daniel Negrean. Este adevărat că în școlile din Vest există obiceiuri de genul: părinții se înțeleg și organizează tot felul de activități extracurriculare sau extrașcolare, la care contribuie și financiar, dar totul este la inițiativa lor, nu școala le solicită așa ceva. Din informațiile apărute în spațiul public rezultă că în acest caz chiar directorul școlii ar fi solicitat banii pentru activități și foarte grav este că ar fi amenințat/jignit elevii care refuză să cotizeze”, se afirmă în comunicatul USR Oradea, în care se mai subliniază că, în conformitate cu Regulamentul Cadru aprobat prin OM 4183 din 2022, este interzisă şi constituie abatere disciplinară implicarea copiilor/elevilor sau a personalului din unitatea de învăţământ în strângerea şi/sau gestionarea fondurilor.

„Din ceea ce vedem în spațiul public rezultă că ISJ ar trebui să demareze cercetarea disciplinară, conform art. 280 din Legea Educației. Este foarte important să se verifice (eventual prin chestionare aplicate elevilor, părinților, absolvenților) dacă astfel de acțiuni au vechime în școala respectivă”, a declarat profesorul Florin Nicoară, vicepreședinte al USR Oradea.