Senatoarea Arina Moș – președintele Organizației Femeilor Liberale (OFL) Bihor și consiliera locală Camelia Dulca – președinte OFL Oradea, au organizat joi, 14 martie, un eveniment intitulat „Valorile familiei într-o lume tehnologizată”.

 

Alături de șeful Inspectoratului Școlar județean Bihor Horea Abrudan și cea a Direcției de Asistență Socială Oradea, Anca Grama, la eveniment au participat 170 de persoane: medici de familie, psihologi, directori și coordonatori de grădinițe și creșe, cadre didactice, ONG-uri și părinți.

Dezbaterea inițiată de psihologul Simona Hinț, a reușit să atragă atenția asupra aspectelor fundamentale legate de rolul familiei într-o eră dominată de tehnologie și schimbări sociale rapide. Participanții au avut ocazia șă interacționeze și să exploreze provocările și oportunitățile pe care le presupune această realitate în continuă evoluție.

„Această dezbatere s-a născut din dorința de a sublinia importanța valorilor familiei în contextul unei lumi tehnologizate, importanța timpului de calitate pe care îl acordăm copiilor noștri. Copiii de cele mai multe ori fac ce văd în casă însă mediul exterior, anturajul îi poate îndepărta de valorile în care au crescut. Dezbaterea sinceră a celor prezenți a oferit o platformă valoroasă pentru schimbul de cunoștințe și experiențe între profesioniști și părinți, contribuind astfel la consolidarea relațiilor și la creșterea nivelului de conștientizare în comunitatea noastră a pericolelor de dincolo de ecrane”, a declarat Arina Moș, senator de Bihor.

Prin intermediul discuțiilor și schimbului de idei, s-au evidențiat aspecte legate de comunicare în cadrul familiei, gestionarea timpului petrecut în mediul online, promovarea valorilor morale și emoționale și adaptarea la provocările și riscurile tehnologiei în ceea ce privește dezvoltarea copiilor.