Lucrările Conferinţei Organizaţiei PSD Oradea au debutat, ieri, într-o atmosferă liniştită, în condiţiile în care, invocându-se unitatea partidului, niciun alt membru al filialei orădene nu şi-a manifestat dorinţa de a candida împotriva lui Claudiu Pop.

 

Primii vorbitori au ţinut să prezinte realizările PSD Oradea, subliniind procentele mulţumitoare obţinute la alegerile prezindenţiale din 2009. "Am pornit de la o realitate dureroasă. La alegerile din 2008 am obţinut la Oradea un scor de 8,4%, ca apoi la alegerile parlamentare să obţinem 18%, iar în toamnă, anul trecut, să ajungem la 20,22%", a declarat Ovidiu Mureşan, fostul preşedinte al PSD Oradea. Totuşi, au fost unele voci în partid care au întrerupt reveria social-democraţilor. Viorel Faur a reacţionat dur faţă de colegii lui: "Suntem într-un vârtej de vorbe. Suntem voinici în vorbe. Dar trebuie să fim tari în fapte. În PSD relaţiile personale merg peste limite şi devin distructive. Cei doar 1.100 de membri sunt dovada incapacităţii organizatorice ", a fost replica dată colegilor de partid de către unul dintre fondatorii PSD, Viorel Faur.

Fost preşedinte al PSD Bihor, Mihai Bar, a criticat lipsa de competiţie pentru desemnarea liderului organizaţiei municipale. "Voi arăta preşedintelui Ponta că Statutul este doar o hârtie igienică. Această experienţă a PSD este una jenantă. Cei care au obţinut cele mai slabe rezultate au cele mai multe funcţii", a declarat Bar, care le-a reamintit parlamentarilor că ocupă aceste demnităţi "pe urma muncii altora".

 

Cum doar aceste două voci au avut îndrăzneala să critice actuala formulă de partid, alegerile cu un singur candidat s-au desfăşurat fără incidente, Claudiu Pop fiind ales, prin vot deschis - în ciuda prevederilor statutare, care impuneau votul secret - preşedinte pentru doi ani la şefia PSD Oradea.