Doctorul Aurel Mohan a fost ales în unanimitate președinte al PSD Bihor, iar în funcția de prim-vicepreședinte a fost ales doctorul Florian Bodog, senator PSD și decan al Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea.

Cei 401 delegați participanți la Conferința județeană a PSD Bihor au votat, vineri, 9 august, în sala Filarmonicii din Oradea, conform statutului, noua conducere a organizației.

În cadrul evenimentului, neurochirurgul Aurel Mohan a fost ales președinte al organizației, fiind singurul candidat pentru această funcție.

„Această alegere nu este doar o recunoaștere personală, ci mai ales un semn al încrederii voastre în direcția în care dorim să îndrumăm partidul nostru. Împreună putem face schimbări semnificative pentru binele județului și al cetățenilor, pentru că tot timpul politica PSD a fost pentru oameni”, a subliniat dr. Aurel Mohan.

Conducerea națională a PSD a fost reprezentată la eveniment de către ministrul Transporturilor și prim-vicepreședintele PSD la nivel național, Sorin Grindeanu și de Bogdan-Gruia Ivan, ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), Felix Cozma, a fost ales în funcția de secretar executiv, iar în funcția de președintă a Ligii Aleșilor Locali a fost aleasă primărița din Căbești, Corina Ene.

Cei 17 vicepreședinți aleși ai PSD Bihor sunt: deputatul Ioan Mang, subsecretarul de stat Gabriel Traian Ghilea, subprefectul Pavel Emilian, inspectorul școlar general adjunct Nicolae Avram, precum și primarii Cristian Laza (Sânmartin), Florin Cazan (Țețchea), Sorin Sarca (Borod), Ioan Purge (Gepiu), Daniel Curta (Cărpinet), Dumitru Togor (Ineu), Daniel Avrămuț (Tulca), Adrian Ștefănică (Remetea), Iarko Segheciu (Derna), Ioan Mughiuruș (Batăr) și Silviu Petrița(Copăcel). Vicepreședinți ai PSD Bihor au fost aleși și consilierii județeni Bujor Chirilă și Florian Oros.

Participanții la conferință au votat și componența Comisiilor de Etică și de Control financiar.

Nu în ultimul rând, a fost validat și Comitetul Executiv al PSD Bihor, care va fi format din 118 persoane, toți cei aleși vineri în funcțiile de conducere, alături de președinții de organizații locale și alte structuri ale partidului, precum cea de tineret, de femei, de seniori și PES.