Coordonarea filialei până la alegeri este asigurată de către vicepreşedintele Cristian Diaconescu, senatorul Alexandru Athanasiu şi deputatul Claudiu Pop. Decizia privind organizarea Conferinţei Judeţene Extraordinare a PSD Bihor va fi luată de Biroul Permanent Naţional. Până atunci, coordonarea Filialei va fi asigurată de vicepreşedintele Cristian Diaconescu, iar de organizarea activităţii şi de pregătirea Conferinţei se vor ocupa senatorul Alexandru Athanasiu şi deputatul Claudiu Pop, împreună cu cei 15 primari pe care i-a obţinut PSD la alegerile din iunie.

Rămasă fără preşedinte în urma deciziei de dizolvare a conducerii sale, Filiala bihoreană a PSD se află în febra pregătirilor pentru alegerea unor noi lideri. Singurul care şi-a anunţat clar intenţia de a candida este fostul lider Mihai Bar, însă printre numele vehiculate ca posibili contracandiaţi sunt cele ale deputatului Claudiu Pop, care deţine şi conducerea interimară a organizaţiei municipale, consilierul judeţean Ioan Mang, dar şi numele fostului primar al municipiului Beiuş, Silviu Odobasianu. Având în vedere că fostul lider al PSD Bihor, Mihai Bar, nu are atribuţii în convocarea şi organizarea Conferinţei Judeţene Extraordinare, şansele acestuia de a fi reales la şefia Filialei sunt din ce în ce mai mici. Senatorul de Bihor Alexandru Athanasiu a declarat că cel târziu până la finalul lunii august va avea loc Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Bihor, în cadrul căreia să se aleagă noile structuri de conducere. "Data va fi stabilită de Biroul Permanent Naţional, la propunerea noastră. Probabil Conferinţa va avea loc în următoarele două-trei săptămâni", a precizat Athanasiu. Acesta, împreună cu deputatul Claudiu Pop şi cu cei 15 primari social-democraţi, se va ocupa de stabilirea delegaţilor la Conferinţa Judeţeană Extraordinară. "Vrem să asigurăm o cât mai bună reprezentativitate la nivelul judeţului", susţine senatorul social-democrat, care consideră că de modul în care va fi reorganizată Filiala depinde rezultatul pe care PSD îl va obţine la alegerile parlamentare din toamnă. "În afară de Mihai Bar, nu mai am cunoştinţă de alte persoane interesate să candideze la fotoliul de preşedinte al PSD Bihor. Asta nu înseamnă că nu sunt doritori. Ar fi bine să fie mai mulţi, pentru că ar aduce un plus de competitivitate în interiorul Filialei. Ar însemna că există un interes pentru asumarea responsabilităţii într-un moment în care Filiala are multe probleme interne şi că există oameni care au încredere în competenţa lor", ne-a declarat Alexandru Athanasiu. Parlamentarul de Bihor a adăugat că trebuie să se formeze o organizaţie credibilă, care să dea încredere membrilor săi, dar care să creeze o percepţie pozitivă în rândul electorilor. "Altfel, rezultatele vor fi la fel de slabe", avertizează senatorul de Bihor.
De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, Athanasiu declarase, mai mult sau mai puţin voalat, că social-democraţii bihoreni ar trebui să-şi aleagă o altă conducere dacă nu vor să rămână la procentul de 13% obţinut la alegerile locale din 1 iunie.