Fonduri pentru Bihor

În urma lobby-ului făcut de deputatul liberal Cornel Popa, Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, două Hotărâri de Guvern prin care se alocă bani pentru judeţul bihor. Astfel, Centrul medico-social din Nucet va primi 700.000 lei destinate reparaţiilor. De asemenea, printr-o altă hotărâre, au fost alocate 3.872.500 lei pentru mai multe biserici, din toate cultele religioase şi din toate zonele judeţului. Banii sunt destinaţi finalizării construcţiei unora dintre locaşurile de cult, altele pentru reparaţii.

 "Lista PSD putea fi mult mai bună"

Liderul PSD Bihor, Mihai Bar, s-a arătat foarte dezamăgit de lista cu care social-democraţii se vor prezenta la alegerile europarlamentare, susţinând că aceasta putea fi mult mai bună. Acesta este nemulţumit că pe listă nu se regăsesc Vasile Puşcaş şi nici Athanasiu. De altfel, el a precizat că, având în vedere numele sonore care erau vehiculate pentru a intra pe listă, niciun partid nu o va putea depăşi. "A fost o greşeală. Am împuternicit conducerea să întocmească lista, deoarece eram în criză de timp. Au fost doar trei voturi împotrivă, unul a fost al meu. Votul meu împotrivă a fost cât se poate de justificat", susţine Bar, care a precizat că imediat ce a scăpat de controlul Comitetului Executiv, lista s-a modificat. Bar a mai declarat că lui Vasile Puşcaş i-a fost oferit, iniţial, primul loc pe listă, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. De asemenea, Mihai Bar a precizat că potrivit unui sondaj efectuat de PSD, primele şase locuri erau ocupate de Cristian Diaconescu, Victor Ponta, Titus Corlăţean, Vasile Puşcaş, Ioan Mircea Paşcu şi Alexandru Athanasiu.

 Tinerii liberali promovează România

Tinerii liberali derulează, în perioada 24 septembrie - 21 octombrie 2007, proiectul "Promovăm România", care constă în amplasarea unur panouri în diferite localităţi din judeţ pentru preluarea opiniilor electorilor din mediul urban legate de aşteptările cetăţenilor de la europarlamentarii români şi de valorile şi tradiţiile româneşti pe care aceştia ar trebui să le promoveze în Uniunea Europeană.

Lupă pentru citirea hotărârilor din Ziarul Primăriei

Secretarul executiv al PSD Bihor Elena Dociu le-a recomandat reprezentanţilor Primăriei municipiului Oradea să ataşeze, de fiecare număr al Ziarului Primăriei, câte o lupă, pentru ca cetăţenii să poată descifra hotărârile Consiliului Local publicate în oficiosul administraţiei locale. Dociu a reclamat faptul că deşi editat pe bani publici, orădenii nu pot citi actele emise de aleşii locali, textele fiind tipărite cu un format mult prea mic pentru a putea fi descifrate cu ochiul liber.