Modernizarea României este una dintre direcțiile pe care liberalii aleg să își axeze, la alegerile prezidențiale, campania. Asta, pe lângă prezentarea eșecurilor și nerealizărilor contracandidatei Viorica Dăncilă.

Județul Bihor a fost în trendul național în turul I al alegerilor, votând candidatul liberalilor.

„Le mulțumesc celor care s-au prezentat la vot și mai ales celor care au votat cu candidatul Klaus Iohannis. Din analiza noastră, în turul doi sunt premise serioase ca Iohannis să fie net câștigător, cu 60-65% și le mulțumesc colegilor din USR-Plus care au recomandat susținerea candidatului nostru. În perioada care a mai rămas vom avea o campanie civilizată, cu întâlniri cu cetățenii, cărora le vom explica de ce trebuie votat Iohannis. Și sunt aici două argumente importante. Prestația personală. Ca europarlamentar Viorica Dăncilă nu s-a remarcat deloc, nimeni nu a auzit de ea, ca premier a generat un adevărat dezastru în politica externă: încercarea de deturnare a României de pe parcursul european, mutarea ambasadei la Tel Aviv, nominalizările repetate și greșite pentru postul de comisar european. Klaus Iohannis a modernizat Sibiul în cele câteva mandate, a reprezentat cu demnitate România în afara țării iar propunerea Adinei Vălean pentru postul de comisar european a fost acceptată. Dacă guvernul va lucra împreună cu președintele Iohannis sunt convins că România se va moderniza.

În turul doi vom avea așadar de ales între modernizare și rămânere în urmă, între viitor și trecut. Îi invit pe bihoreni să voteze pentru viitor și modernizare”, a spus primarul Ilie Bolojan vineri, 15 noiembrie, într-o conferință de presă susținută la sediul PNL Bihor.

Edilul a vorbit și despre fake news-ul postat de Gabriela Firea și Florian Bodog pe rețelele de socializare în care susțineau că la conferința cu ziariștii, Iohannis ar fi avut o cască în ureche: „ce a făcut Florian Bodog a fost o mizerie. Gabriela Firea și-a șters măcar mesajul de pe pagina de Facebook când și-a dat seama că nu e adevărat. Dacă astea sunt argumentele de campanie ale PSD, atunci nu mai am ce să spun”.