Nici bine nu s-a anunţat de la nivel central că filialele PSD şi PC din judeţe vor trebui să conlucreze în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, că liderul interimar al PSD Bihor a anunţat că protocolul de colaborare încheiat cu PC Bihor este suspendat. Motivul îl reprezintă decizia a trei consilieri locali conservatori din Brusturi de a vota în Consiliul Local schimbarea viceprimarului PSD. Senatorul Ioan Mang a declarat că liderii conservatori au la dispoziţie două săptămâni pentru a îndrepta situaţia, altfel, protocolul va fi anulat.

 

"Întrucât PC a încălcat protocolul de colaborare pe plan local, îl considerăm suspendat până la reconsiderarea poziţiei colegilor conservatori", a anunţat senatorul Ioan Mang în conferinţa de presă a PSD Bihor. Acesta a explicat că, în şedinţa Consiliului Local Brusturi de luni, 24 august, cei trei consilieri PC au votat, alături de liberali, înlocuirea viceprimarului social-democrat. În schimbul "trădării", aceştia au primit fotoliul lăsat liber de reprezentantul PSD. "Până în luna martie a acestui an, la Brusturi a fost o colaborare între PSD şi PNL. La cererea colegilor conservatori, aflaţi în opoziţie, care au cerut respectarea protocolului de colaborare, am decis să trecem de partea consilierilor PC şi PD-L. După care, PC a trădat", a afirmat liderul PSD Bihor. Mang a menţionat că, în discuţiile avute cu preşedintele PC Bihor, Traian Bodea ar fi susţinut că le-a cerut celor trei consilieri să nu voteze împotriva viceprimarului, însă aceştia nu au ţinut cont de decizia partidului. "Conservatorii au cerut două săptămâni să-şi clarifice problemele. Dacă nu revin asupra deciziei, protocolul va fi anulat", a menţionat senatorul PSD.

 

Prin rezolvarea problemei, acesta se referă la retragerea sprijinului politic pentru cei trei consilieri locali şi repunerea în funcţia de viceprimar a consilierului PSD. "Dacă consilierii noştri ar vota altfel decât s-a stabilit în partid acei consilieri ar fi daţi afară. Aşteptăm acelaşi lucru şi din partea conservatorilor", a conchis liderul PSD Bihor.