Echipa de negociatori a PSD Bihor s-a deplasat, ieri, la sediul PD-L din Parcul Traian unde a avut loc prima întâlnire, de curtoazie, a celor care vor decide soarta serviciilor deconcentrate bihorene. La discuţii nu a fost prezent niciun reprezentant al PC Bihor, gestul fostului lider, Octavian Bara, neimpresionându-i pe social-democraţi.

Cel puţin deocamdată, actualii şefi şi adjuncţi ai instituţiilor publice deconcentrate rămân în funcţii. În cadrul primei întâlniri a reprezentanţilor PSD şi PD-L nu s-a luat nicio decizie, scopul întrevederii fiind mai mult de socializare, astfel încât cele două părţi "să se cunoască mai bine". Între timp, conservatorii denunţă încălcarea protocolului de colaborare încheiat la nivel local între PSD şi PC. După ce joi, fostul lider al filialei judeţene a PC, Octavian Bara, şi-a anunţat demisia din partid în semn de protest că niciun conservator nu face parte din echipa de negociere, actualul preşedinte, Traian Bodea, a anunţat că aşteaptă să vadă care vor fi rezultatele discuţiilor cu conducerea PSD, abia apoi vor lua o decizie în această privinţă. "Am avut o discuţie cu conducerea de la Bucureşti şi ni s-a spus să încercăm să mai discutăm cu PSD", a declarat preşedintele PC Bihor, Traian Bodea. Acesta a precizat că excluderea conservatorilor de la negocieri a însemnat un semnal de alarmă pentru membrii partidului pe care-l conduce, aceştia nemaifiind pe deplin încrezători în promisiunile social-democraţilor. "Vrem să vedem care este poziţia PSD, pentru că deja s-a făcut primul pas pentru încălcarea protocolului pe care l-am încheiat. Potrivit acestuia, la fiecare întâlnire trebuie să fie prezenţi şi reprezentanţi ai PC. Simţim că suntem marginalizaţi. Noi vrem fair-play din partea PSD şi să dea dovadă de coloană vertebrală", a adăugat Bodea. Liderul conservatorilor bihoreni a confirmat faptul că joi a avut o întâlnire cu conducerea PSD, la sediul social-democraţilor. "Nu mică ne-a fost mirarea când am aflat că din echipa de şapte nu făcea parte niciun reprezentant al PC Bihor. Primari de comună sunt mai importanţi decât liderii unui partid din alianţă", a precizat Traian Bodea. Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că, după ce au muncit în campanie cot la cot cu social-democraţii, deşi nu aveau niciun candidat, acum sunt excluşi de la împărţirea "caşcavalului".

În funcţie de discuţiile din următoarele zile pe care conservatorii le vor avea cu social-democraţii, lideri PC din judeţ şi reprezentanţii acestei formaţiuni în administraţiile publice locale se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a lua o decizie în privinţa colaborării cu PSD.