Conservatorii bihoreni se plâng că sunt trataţi cu indiferenţă de partenerii lor de alianţă, fiind amânaţi de la o săptămână la alta în ceea ce priveşte posturile din instituţiile deconcentrate care le vor reveni. Pe de altă parte, social-democraţii susţin că disputele cu PC Bihor sunt doar "supoziţii de presă" şi "valuri într-un pahar cu apă".

Preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, a făcut o paralelă între posturile obţinute de PSD şi ce le-a revenit conservatorilor. "Colegii noştri social-democraţi au portofoliul destul de mare: două posturi de deputat, unul de senator, probabil că alţi patru-cinci vor fi pe la ministere, poate vor avea şi unul sau doi secretari de stat. Au aproximativ 25 de directori de descentralizate şi cam tot atâţia directori adjuncţi, ceea ce e mai mult decât mulţumitor. Deocamdată, PC are doar promisiuni", a precizat Bodea. Acesta susţine că la fiecare întâlnire pe care a avut-o cu social-democraţii a fost amânat în privire la posturile care vor reveni conservatorilor. Liderul PC Bihor a precizat că a solicitat şase posturi de director din cele 25 care au revenit PSD+PC în urma negocierii cu PD-L, la acestea adăugându-se alte şase posturi de director adjunct. "Sperăm ca cel târziu miercuri sau joi să avem o discuţie finală cu cei de la PSD. Altfel, s-ar putea să renunţ la acest dialog", a mai menţionat Traian Bodea, adăugând că se simt umiliţi de modul în care sunt trataţi de PSD. Liderul conservator susţine că în celelalte judeţe PC a obţinut între cinci şi şase posturi de directori. "Acolo s-a putut, pentru că PSD are o conducere. Aici nu s-a putut, pentru că PSD Bihor nu are un lider a cărui voce să se facă ascultată", a afirmat Bodea. Având în vedere că protocolul de colaborare a fost semnat la nivel naţional, preşedintele PC Bihor consideră că disputa dintre cele două partide de pe plan local "este ca şi cum te-ai bate cu frate-tău. Nu poţi să-i scoţi ochii".
Pe de altă parte, liderul interimar al PSD Bihor, Claudiu Pop, susţine că disputele cu PC sunt doar "valuri într-un pahar cu apă", fiind mai mult "supoziţii de presă". "Ei au emis pretenţia pentru 8-12 posturi. În şedinţa Comitetului de coordonare urmează să discutăm acest lucru. Va fi o negociere cu PC. Noi vom veni cu propunerea noastră. Sperăm să cădem la un numitor comun", a declarat Pop. La rândul său, senatorul Ioan Mang a precizat că "nu s-a pus problema ca PC să nu primească posturi", adăugând că nerăbdarea lui Bodea este cauzată de faptul că "probabil are ceva datorii la membrii de partid". În ceea ce priveşte nominalizarea şefilor de instituţii deconcentrate, social-democraţii bihoreni susţin că aceasta va avea loc în cadrul şedinţei Comitetului de coordonare de săptămâna viitoare. "De două săptămâni suntem tot în negocieri cu organizaţiile PSD din judeţ, pe zone. Nu am avut timp să ne uităm pe CV-uri", a afirmat Ioan Mang.