Posibila candidatură a secretarului general al Guvernului, Ilie Bolojan, la fotoliul de primar al municipiului Oradea a stârnit o reacţie pozitivă din partea senatorului independent Radu Ţîrle, prieten declarat al fostului prefect de Bihor. Astfel, Ţîrle consideră că Ilie Bolojan ar fi primarul de care ar avea nevoie municipiul de pe Crişul Repede.

Secretarul general al Guvernului a declarat că ar putea candida, în anumite condiţii, la fotoliul de edil-şef al Oradiei, el primind această ofertă din partea fostului său partid, PNL. "Domnul Bolojan este printre puţinii politicieni pe care funcţia şi puterea nu i-a schimbat în rău. Despre Bolojan nu am auzit sau citit nimic la capitolul corupţie", a declarat senatorul independent Radu Ţîrle, acesta susţinând că Bolojan a rămas acelaşi om deschis şi cinstit, atât în perioada în care a fost prefect de Bihor, cât şi după ce a fost promovat în funcţia de secretar general al Guvernului. "Este nevoie de un primar ca Ilie Bolojan pentru a face ceea ce a făcut şi în Prefectură. Ilie Bolojan nu-i va dezamăgi şi nu-i va părăsi niciodată pe orădeni", consideră Ţîrle. Fostul democrat e de părere că anumite partide nu mai au dreptul moral să vină în faţa orădenilor pentru a le cere votul pentru un nou mandat de primar. "Ilie Bolojan va avea nu numai votul meu, ci şi întreaga mea susţinere. În ultimii trei ani am derulat împreună mai multe proiecte, parteneriate şi schimburi de experienţă între administraţia locală şi autorităţi locale şi federale din Statele Unite şi s-a dovedit a fi un partener cinstit, cooperant şi interesat să ajute judeţul şi comunitatea locală", a mai menţionat senatorul independent.

De altfel, Radu Ţîrle nu a negat faptul că se gândeşte să se înscrie în PNL, o declaraţie în acest sens urmând să o facă după întoarcerea din Statele Unite unde, la începutul lunii februarie, va participa la micul dejun cu preşedintele George W. Bush. Până atunci, însă, şeful său de cabinet, Romulus Cosma, a fost ales în Biroul Permanent al organizaţiei Oradea a PNL.