Diferenţele dintre declaraţiile de avere ale preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor Alexandru Kiss din 2005, respectiv din 2006, l-au contrariat pe consilierul judeţean PRM Felix Cozma. Acesta a semnalat faptul că trei terenuri achiziţionate de şeful CJ Bihor înainte de anul 2000 nu figurează în declaraţiile de avere din anul 2005, ci au apărut abia în declaraţia dată la sfârşitul anului trecut. Cozma cere explicaţii de la Kiss, rezervându-şi dreptul de a sesiza parchetul în legătură cu această neconcordanţă.

Consilierul judeţean Felix Cozma susţine că studiind declaraţiile de avere înregistrate pe site-ul CJ Bihor i-au atras atenţia unele neconcordanţe între declaraţiile lui Alexandru Kiss postate în anul 2005, respectiv 2006. "În cele două declaraţii de avere din anul 2005 nu apar nişte terenuri cumpărate în anii 1997 şi 1998, însă acestea se regăsesc în declaraţia din 29 decembrie 2006. Dacă nu le-a declarat în 2005, înseamnă fie că a avut amnezie, fie că a minţit", a precizat Felix Cozma, adăugând că nedeclararea terenurilor înseamnă fals în declaraţii publice, care se sancţionează penal. "Îi cer preşedintelui Kiss să aducă lămuriri în această privinţă. Dacă acestea nu vor fi convingătoare sau dacă nu va da curs acestei cereri, consilierul PRM a anunţat că-şi rezervă dreptul de a sesiza Parchetul în această privinţă. De asemenea, acesta a precizat că, în decurs de un an, averea lui Kiss, cuantificată în părţi sociale, a crescut de la 20 de miliarde de lei vechi la 43 de miliarde lei vechi. "Asta înseamnă că în anul 2006 preşedintele Consiliului Judeţean a produs peste 20 de miliarde de lei vechi. Mie mi se pare foarte mult. Cred că s-a încurcat în calcule", susţine Cozma.
În altă ordine de idei, consilierul judeţean PRM consideră că modificarea legii electorale în sensul alegerii prin vot direct a preşedinţilor de consilii judeţene ar fi binevenită, însă cu două tururi de scrutin. "Dacă se va organiza un singur tur, Kiss ar avea şanse să redevină preşedinte al Consiliului Judeţean pentru că UDMR ar obţine 20-25% din voturi", a precizat Felix Cozma, adăugând că un preşedinte ales cu un procent atât de scăzut nu reprezintă interesele tuturor bihorenilor.