Biroul de presă al PD-L Bihor a transmis ieri un comunicat de presă prin care îşi exprimă dezacordul faţă de decizia a 20 de tineri de a pleca din partid, deoarece "fiecare membru este important pentru partidul nostru. Din păcate, gestul foştilor noştri colegi este unul unilateral şi pe cale de consecinţă trebuie să luăm act de acesta", se arată în comunicat. Ca răspuns la acuzaţiile aduse de cei 20 de tineri, toţi proveniţi din fostul PLD Bihor, potrivit cărora nu au fost lăsaţi să se integreze şi li s-ar fi spus că vor zbura din partid cel târziu în toamna acestui an, PD-L Bihor a ţinut să precizeze că toţi membrii partidului "s-au bucurat de întreaga noastră disponibilitate şi deschidere pentru a se integra rapid în structurile noastre", iar "fiecare a deţinut, pe palierul pe care a dorit să activeze, o funcţie de conducere în cadrul intern". Pe de altă parte, democrat-liberalii consideră că valul de demisii înregistrate în ultimele două săptămâni reprezintă "o etapă firească şi normală în viaţa oricărui partid", iar "limpezirea internă" ar trebui încheiată cât mai curând, având în vedere că în scurt timp vor demara pregătirile pentu alegerile parlamentare.
Demisiile din rândul membrilor PD-L au început în urmă cu o săptămână, când cinci dintre membrele organizaţiei de femei au părăsit partidul "din motive personale". De fapt, surse din interiorul PD-L susţin că motivaţia demisionarelor ar fi că un grup format din secretarul general al filialei, Mircea Matei, concubina acestuia, Daniela Pusta, şi secretarul general adjunct, Adelina Coste, le-ar fi reproşat într-o întrunire, pe un ton ridicat, prestaţia din campania electorală. În ceea ce-i priveşte pe tineri, aceştia s-au declarat nemulţumiţi atât de atitudinea avută de partid faţă de fostul lor lider, Gavrilă Grebenişan, căruia i-a fost retras sprijinul politic pentru a fi împiedicat să fie validat în funcţia de consilier judeţean, cât şi pentru că au fost marginalizaţi de colegii lor de partid, proveniţi din PD, care nu le-au permis să se integreze în noile structuri formate după fuzionarea dintre PD şi PLD. Cei 20 de tineri au mai declarat că au fost acuzaţi că nu s-au implicat în campania electorală pentru alegerile locale. Aceştia au lăsat să se înţeleagă că acuzele le-au fost aduse, printre alţii, de Mircea Matei, care s-a implicat în campania din municipiul Oradea, în timp ce ei au desfăşurat activităţile în judeţ. "Cei care ne acuză au lucrat în Oradea, nu în judeţ, să vadă ce facem", a declarat unul dintre demisionari.

Trebuie precizat că, deşi Biroul Permanent al PD-L Oradea a fost dizolvat, pentru rezulatele dezastruoase obţinute la alegerile din iunie, fostul preşedinte al acestei structuri, Mircea Matei, este unul dintre cei care continuă să facă legea în partid, acuzându-i pe ceilalţi pentru lipsa de implicare în campanie.