Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să-l numească în funcţia de subprefect al judeţului Bihor pe fostul deputat PD-L Gheorghe Sârb. Numirea sa nu va fi de lungă durată, deoarece ambele posturi de subprefect vor trebui să fie ocupate, cât mai curând, de reprezentanţi ai PSD Bihor, lui Sârb pregătindu-i-se un post de inspector guvernamental.

După ce au reuşit să devină, în sfârşit, funcţionari publici cu ajutorul a doi dintre primarii PSD din Bihor, Claudiu Pop şi Silviu Odobasianu sperau că în şedinţa de miercuri Executivul va aproba numirea lor în fotoliile de subprefecţi de Bihor, în locul lui Traian Abrudan, respectiv al lui Todor Albert. Socoteala de acasă însă nu s-a potrivit cu cea de la Bucureşti. Pe când pregăteau hârtiile necesare numirii celor doi social-democraţi, angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au descoperit cererea de reangajare depusă la sfârşitul anului trecut de fostul deputat Gheorghe Sârb. La plecarea din Prefectură, în urma câştigării locului în Parlament în anul 2004, Sârb a preferat să se suspende doar din funcţia de secretar general al acestei instituţii nu să demisioneze. În aceste condiţii, odată cu încheierea mandatului de parlamentar, acesta a cerut revenirea la post. Cum între timp secretarul general al Prefecturii a devenit subprefect, Gheorghe Sârb trebuia să fie instalat în această poziţie la Instituţia Prefectului Bihor, în scaunul ocupat, interimar, de Todor Albert. Având în vedere că postul era blocat, Guvernul trebuia să rezolve această problemă înainte de a-i numi în funcţie pe Pop şi Odobasianu. Soluţia găsită a fost instalarea lui Gheorghe Sârb în fotoliul lui Todor, urmând ca, săptămâna viitoare, în şedinţă de Guvern, să se aprobe trecerea sa în rândul inspectorilor guvernamentali, respectiv numirea celor doi social-democraţi în echipa de conducere a Prefecturii Bihor.
"Pentru că postul de subprefect era blocat de Gheorghe Sârb, Guvernul a decis numirea lui în funcţie, iar în următoarea şedinţă a Executivului, se va decide ca posturile care revin PSD să fie ocupate de persoanele desemnate de partid", a declarat Claudiu Pop. Dacă social-democraţii erau la curent cu modificările apărute pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului, nu acelaşi lucru se poate spune despre Gheorghe Sârb. Contactat telefonic, acesta a declarat că habar nu are de vreo numire a sa în funcţia de subprefect. "Eu sunt la Oradea acum. La ora asta nu ştiu nimic. Am verificat pe mail, dar n-am primit nimic. Ştiu doar că am depus cerere de reangajare în decembrie. Nu ştiu dacă s-a discutat sau nu în şedinţa de Guvern de ieri (n.r. - miercuri) despre situaţia mea, dar dosarul este pregătit", a precizat fostul deputat PD-L.