În timp ce municipalitatea orădeană vinde imobilele aflate în fondul locativ concubinelor consilierilor PD-L, vezi cazul Pusta-Matei, viceprimarul cu atribuţii de primar, Mihai Groza, face responsabil Guvernul pentru nealocarea de bani pentru construcţia unor imobile pentru familiile evacuate din casele revendicate de foştii proprietari.

În cadrul conferinţei de presa de ieri, Groza acuza Guvernul că nu s-a ţinut de promisiunea făcută în ceea ce priveşte acordarea unui sprijin financiar pentru construcţia de blocuri ANL. Iniţial, municipalitatea orădeană a identificat pe Calea Sântandreiului terenul pentru construcţia a aproximativ 400 de apartamente, încheind în acest fel un protocol cu ANL în vederea ridicării unităţilor locative. Decizia luată anul trecut în privinţa lărgirii drumului de centură la patru benzi a determinat municipalitatea să renunţe la construirea de blocuri la o distanţă de 4 m faţă de acostament. În consecinţă, de ceva timp, la nivelul Primăriei Oradea, s-a decis ca viitoarele blocuri ANL să fie ridicate pe strada Moreni, acolo unde există un teren de 2 ha disponibil. Mai mult, Groza s-a lăudat că a dislocat de la bugetul local 10 milioane lei pentru această investiţie. Acesta însă se grăbeşte să acuze Guvernul în condiţiile în care demersurile în acest sens au fost făcute doar de puţin timp. Abia la sfârşitul săptămânii trecute Borbely anunţa că ministerului i s-au suplimentat sumele necesare. Ministrul a declarat că singura obligaţie a municipalităţii orădene este să pună la dispoziţia ministerului o suprafaţă de teren, în schimb, responsabilitatea finanţării construcţiei unităţilor locative revine Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.

Cu toate acestea, Groza s-a arătat nerăbdător să acuze Guvernul că nu face nimic pentru cele 500 de familii care trebuie să-şi părăsească locuinţele revendicate de foştii proprietari. Cât despre vânzarea imobilelor din fondul locativ de stat de către conducerea Administraţiei Imobiliare Oradea unor apropiaţi ai PD-L, Groza se spală pe mâini, scuzându-se că "nu a semnat nimic".