Liderii PD-L Bihor au recunoscut, ieri, că în ultimii patru ani, când i-au avut ca parteneri de guvernare locală pe consilierii UDMR, s-au lăsat şantajaţi de aceştia. Octavian Bot, noul purtător de cuvânt al democrat-liberalilor, a acuzat UDMR că a recurs în repetate rânduri la şantaj politic pentru a-şi atinge propriile scopuri.

Bot consideră că atitudinea UDMR a fost, de-a lungul timpului, una duplicitară, profitând de poziţia PD-L, care s-a văzut nevoit să preia ca un "paratrăsnet" toate criticile aduse acestei formaţiuni politice. "Grupul UDMR nu a făcut altceva decât să-şi urmărească propriile interese. El a jucat rolul de sperietoare pentru partidele politice româneşti şi nu a pregetat să folosească şantajul", a precizat Bot. Întrebat în care dintre momentele trecute UDMR a folosit şantajul asupra PD-L, Mihai Groza, dar şi Octavian Bot au ezitat să răspundă, făcându-se în continuare complicii fărădelegilor comise. Liderii PD-L consideră că modul în care s-a formulat solicitarea de schimbare a tuturor directorilor din Primărie adresată lui Groza a fost "prostesc şi copilăresc", fiind catalogat ca "o atitudine pur politicianistă". De asemenea, liderii PD-L au anunţat "sfârşitul dominaţiei UDMR", iar democrat-liberalii se văd în sfârşit liberi de a negocia cu oricare partid politic.

Cu toate acestea, ei nu exclud ca, după alegeri, ţinând cont de noua conjunctură politică, să şi-i facă din nou parteneri de guvernare locală tot pe udemerişti, care acum sunt ţinta atacurilor lor politice.