Deputatul Ştefan Seremi şi-a anunţat, ieri, oficial candidatura la preşedinţia PDL Bihor, prezentând, totodată, şi o parte din democrat-liberalii care îl susţin şi pe care vrea să-i promoveze în noua echipă de conducere ce va fi aleasă la Conferinţa Judeţeană din 10 decembrie. Seremi s-a arătat sigur de victoria în faţa mai tânărului Radu Pentie, mizând atât pe experienţa sa, cât şi pe activitatea pe care a avut-o, de-a lungul anilor, în partid.

Liderul interimar al PDL Bihor a declarat, ieri, că s-a gândit să intre în cursă încă din anul 2008, după alegerile locale, când a simţit "că ceva nu s-a rotit bine la municipiu", astfel încât democrat-liberalii au pierdut atât preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, cât şi Primăria Oradea. "Mi-au întărit convingerea să candidez la şefia filialei rezultatele obţinute la alegerile parlamentare", a menţionat Ştefan Seremi, adăugând că în momentul în care şi-a anunţat intenţia de a candida la fotoliul de preşedinte al PDL Bihor, în primăvara acestui an, s-a creat rumoare, dar apoi lucrurile s-au liniştit. De altfel, la scurt timp după ce şi-a anunţat candidatura, senatorul Petru Filip a demisionat din funcţia de preşedinte al filialei. Ştefan Seremi nu a uitat de contracandidatul său, Radu Pentie, menţionând că o campanie electorală în partid nu se face într-o lună "ci în ani de muncă", prin participarea la organizare şi la campanii electorale. "Unii cred că se poate face de pe o zi pe alta, dar nu e aşa. Trebuie o anumită experienţă, măcar 10 ani în partid şi să participi la cel puţin opt campanii electorale, în care să discuţi cu oamenii, să-i convingi să voteze", a menţionat Seremi. Acesta s-a declarat convins că cel care pierde alegerile "trebuie să se pună în spatele câştigătorului şi să aştepte încă patru ani, să participe la bătăliile electorale cu celelalte partide. Dacă se pune în afara partidului, nu are nicio şansă. Vârsta aduce experienţă şi înţelepciune". Ştefan Seremi se bazează pe sprijinul primarilor democrat-liberali, pe care i-a ajutat să obţină finanţări pentru proiectele pe care aceştia le au. De altfel, doi dintre primari sunt propuşi pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte: Gheorghe Bota (Rieni) şi Ioan Mărcuş (Sântandrei). "Am deschis o listă de susţinători. Dintre ei se va alege echipa care va face parte din Biroul Permanent Judeţean", a anunţat Seremi. Printre susţinătorii săi se numără Traian Abrudan (şeful APIA Bihor) - propus pentru funcţia de secretar general, Adelina Coste (şefa cancelariei prefectului) şi Cristian Ile (directorul RAR Bihor) - propuşi secretari generali adjuncţi. De asemenea, funcţiile de vicepreşedinte ar urma să fie deţinute, printre alţii, de primarii din Marghita - Dorel Talpoş, Sânmartin - Lucian Popuş şi Borod - Sorin Sarca, pentru că au avut rezultate bune la alegeri, dar şi de Ionel Avrigeanu (consilier judeţean), Mircea Bradu (fondator al PDL Bihor), Dorel Luca (inspector general la ISJ Bihor) etc. "Este doar o ciornă de echipă, care însă nu cred că va suferi multe modificări. Ne mai trebuie două nume din zona Beiuş - Ştei", a mai precizat Ştefan Seremi. Alegerile pentru preşedinţia PDL Bihor se vor desfăşura pe 10 decembrie, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Data a fost modificată pentru că secretarul general al PDL, Vasile Blaga, nu putea ajunge la Oradea pe 3 decembrie.

Ştefan Seremi a mai declarat, ieri, că Vasile Blaga va candida cu siguranţă la şefia PDL la alegerile ce vor avea loc la începutul anului viitor. În opinia lui Seremi, Blaga ar fi capabil să ridice partidul în perspectiva alegerilor din 2012. Mai mult, în opinia liderului interimar al PDL Bihor, Vasile Blaga are capacitatea de a coagula forţele de dreapta, pentru formarea unui Guvern.