La scrutinul de duminică, 2 noiembrie, bihorenii l-au preferat pe candidatul ACL Klaus Iohannis, acesta fiind votat de 37,31% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne. Candidatul PSD, Victor Ponta, a fost votat de 32,24% dintre bihoreni, locul trei fiind ocupat de candidatul UDMR, Kelemen Hunor, cu 11,8% din voturi. Orădeanul Szilagyi Zsolt a fost votat de doar 2,6% dintre bihoreni.

Potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean Bihor, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, la cele 651 secţii de votare s-au prezentat 51,4% din cei 505.204 alegători înscrişi pe listele electorale permanente. Numărul total al alegătorilor care au votat utilizând urna specială este de 2.030, iar numărul total al voturilor valabil exprimate reprezintă 98%. În ceea ce priveşte candidaţii, cele mai multe voturi le-au obţinut, în ordine, Klaus Iohannis (ACL) - 94.967 voturi (37,31%), Victor Ponta (PSD) - 82.078 votuti (32,24%) şi Kelemen Hunor (UDMR) - 30.033 voturi (11,80%). Ceilalţi candidaţi au obţinut următoarele procente: Călin Popescu Tăriceanu - 3,44%, Dan Diaconescu - 3,05%, Elena Udrea - 3%, Szilagyi Zsolt - 2,65%, Monica Macovei - 2,5%, Corneliu Vadim Tudor - 1,93%, Teodor Meleşcanu - 0,65%, Gheorghe Funar - 0,64%, Wiliam Brânză - 0,44%, Constantin Rotaru - 0,21%, Mirel Amariţei - 0,06%. În municipul Oradea, prezenţa la urne a fost de 48,2%. Orădenii l-au preferat pe Klaus Iohannis într-un procent mai mare decât media pe judeţ. Astfel, candidatul ACL a fost votat de 40,15% dintre orădenii care s-au prezentat la urne. El a fost urmat de Victor Ponta cu 27,05% din voturi, Kelemen Hunor - 8,75%, Călin Popescu Tăriceanu - 5,84%, Monica Macovei - 4,73%, Elena Udrea - 3,47%.

Rezultatele obţinute de Klaus Iohannis în Oradea i-a mulţumit pe liderii ACL din municipiu, care le-au transmis susţinătorilor lor că-i aşteaptă la vot şi în turul doi, contând pe aceştia să-şi mobilizeze, la rândul lor, rudele şi colegii, astfel încât Iohannis să câştige fotoliul de preşedinte al României. ACL mizează, în plus, pe sprijinul etnicilor maghiari în turul doi. "Orădenii au înţeles o realitate: Victor Ponta a frânat şi frânează dezvoltarea acestui oraş", susţine viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan, adăugând că "oamenii din mediul urban, mai bine informaţi, au ales să voteze fapte, nu vorbe". Deputatul Ioan Cupşa a remarcat faptul că Victor Ponta a reuşit să câştige doar în două secţii din Oradea, cele la care au votat deţinuţii din Penitenciar.

Pe de altă parte, social-democraţii consideră că rezultatele din judeţul Bihor demonstrează că "PSD este cea mai puternică formaţiune politică la acest moment". Mai exact, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, susţine că aproximativ 7 dintre procentele obţinute de candidatul ACL provin de la etnicii maghiari şi nu de la susţinătorii PNL şi PDL, astfel, cele 32,24 procente obţinute de Victor Ponta fac din PSD cel mai bun partid în judeţ. La fel, în Oradea, social-democraţii susţin că în jur de 10 dintre procentele lui Iohannis provin de la orădenii de etnie maghiară. "La nivelul judeţului, ne-am depăşit target-ul. Ne-am propus 70.000 voturi şi am obţinut 82.000 voturi. Ne-am propus 29-30% şi am obţinut 32,24%", susţine Mang. Potrivit acestuia Ponta a câştigat în toate localităţile cu primari PSD, dar şi în localităţi cu primari ACL, cum ar fi Ştei, Ceica, Roşia, Răbăgani, Tulca şi Brusturi. La nivel de regiune, PSD Bihor este pe locul trei, după Maramureş şi Bistriţa Năsăud. Mang a profitat de ocazie să-l urecheze pe primarul Ilie Bolojan, care săptămâna trecută "a afirmat cu multă înverşunare că PSD nu a făcut nimic pentru Oradea". "După ce îl ajuţi cu o problemă, vine cu altă problemă şi uită de problema pe care i-ai rezolvat-o", a afirmal liderul PSD Bihor, adăugând că, la îndemnul primarului ca orădenii să-l voteze pe Iohannis dacă iubesc Oradea, "60% dintre orădeni nu au votat cu Iohannis, deşi toţi iubim Oradea". "Ăsta e un semnal pentru domnul primar că cei care îl susţin sunt mai puţini decât cei care nu-l susţin", a mai declarat Ioan Mang.

În ceea ce priveşte UDMR, preşedintele executiv al filialei bihoreni, deputatul Szabo Odon, a declarat că rezultatul obţinut de Kelemen Hunor este unul normal pentru alegerile prezidenţiale, când etnicii maghiari merg în procent mai scăzut la vot. În plus, susţine Szabo, maghiarii le-au acordat votul lor atât lui Klaus Iohannis, cât şi lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul UDMR Bihor a mai remarcat faptul că, deşi candidatul PPMT, Szilagyi Zsolt, este din Oradea, acesta nu a obţinut un scor bun, fiind votat de doar 2,65%. În ceea ce priveşte votul pentru turul doi, Szabo Odon a menţionat că decizia privind susţinerea sau nu a vreunuia dintre cei doi candidaţi va fi luată joi, în cadrul şedinţei UDMR programată la Cluj-Napoca.