Ziua de 27 iunie avea să devină pentru preşedintele PSD Bihor, Mihai Bar, una care a pus punct unei cariere politice contestate cu vehemenţă de către cârcotaşii din PSD, o filială aflată mereu sub spectrul răzmeriţelor şi şuşotelilor de tot felul.

De-alungul anilor, indiferent cine s-a aflat la cârma filialei, în interiorul organizaţiei judeţene "fiinţau" întotdeauna două tabere. Una care "cânta" în struna şefului, iar alta gata oricând pentru o alternativă la cârma filialei măcinate de orgolii mărunte, aspecte care n-au scăpat atenţiei mentorului spiritual şi executiv al PSD, Ion Iliescu. Iată că tocmai acesta i-a arătat "soldatului disciplinat al partidului" uşa. O uşă care rămâne larg deschisă dar, pe care, Mihai Bar se încăpăţâneză s-o treacă. Deşi după "vinerea neagră" era pregătit să depună armele, influenţe de ultima oră dinspre "grupul de la Cluj" l-au determinat să-şi ascută sabia. Mai mult, joacă pe cai mari dându-i cu tifla "prostănacului". Adică, niciuna-nici alta, dizolvarea organizaţiei bihorene de către Comitetul Naţional Executiv al PSD este nestatutară, la fel şi încredinţarea acesteia unui preşedinte interimar, motiv pentru care este aşteptată convocarea conferinţei judeţene extraordinare, singura în măsură, zice Mihai Bar, să revoce din funcţie preşedintele filialei. Cu alte cuvinte, când este ameninţat scaunul domniei sale se descoperă în statutul PSD un fel de clauză nestatutară, dar în cazul preşedintelui PSD Oradea, Dan Matei, revocat din funcţie, nu s-a autosesizat nimeni din conducerea locală a social-democraţilor, nici măcar garantul respectării statutului PSD, Mihai Bar. În timp ce "bunicuţa" e cu ochii aţintiţi pe liderii organizaţiilor dizolvate din Ardeal care, se pare, pregătesc o aripă disidentă în sânul social-democraţilor, lupii tineri din organizaţia judeţeană Bihor a PSD se pregătesc să iasă la rampă pentru înlăturarea "dinozaurilor expiraţi" din fruntea filialei. Rămâne de văzut dacă social-democratul Mihai Bar va renunţa la luptă şi va trece dincolo de uşa care continuă să rămână deschisă, pentru a o lua de la capăt, după exemplul mentorului său, Adrian Năstase. Dacă o va face, atunci Mihai Bar va fi cu adevărat acel "soldat disciplinat" care susţinea, în diverse ocazii, că este...
Oricum, s-ar părea că ziua de azi, 7 iulie, va debuta cu numirea responsabililor agreaţi de Bucureşti, care să facă ordine în cadrul organizaţiilor care n-au primit notă de trecere în exerciţiul democratic din 1 iunie. Tot azi e posibil să auzim şi o uşă trântită la sediul filialei bihorene.