Doi candidaţi s-au înscris în cursa pentru ocuparea fotoliului de primar al comunei Cefa, rămas vacant în urma accederii lui Sorin Roman în Parlamentul României. Cei doi provin din rândul PSD, Dumitru Bărnău, respectiv PD-L, Gheorghe Adrian Gui.

Alegerile vor avea loc în data de 29 martie a.c., când cetăţenii cu drept de vot din Cefa, Ateaş şi Inand sunt chemaţi la urne. Singurele partide care şi-au înscris reprezentanţi în cursă au fost PSD şi PD-L. Candidatul PSD, Dumitru Bărnău, este administrator la o firmă din comună, în timp ce democrat-liberalul Adrian Gui este gestionar în Salonta. "Va fi o luptă grea la Cefa, deoarece sunt doar doi candidaţi", a declarat preşedintele interimar al PSD Bihor, senatorul Ioan Mang.
Biroul Electoral al Circumscripţiei este condus de jurist Irina Blaga - preşedinte şi jurist Luminiţa Laza - locţiitor. Potrivit unui ordin al prefectului Gavrilă Ghilea, în comună vor fi amenajate trei secţii de votare, câte una în fiecare sat. Astfel, la Cefa, unde sunt înregistraţi 1.066 de alegători, secţia de votare va fi amenajată la Centrul de asistenţă în afaceri, la Inand, cei 664 alegători vor trebui să voteze la Şcoala cu clasele I-IV din localitate, iar cei 163 de alegători din Ateaş vor merge la grădiniţa din localitate. Reamintim că în comuna Cărpinet, unde social-democraţii deţin majoritatea mandatelor de consilieri locali şi unde au câştigat fotoliul de primar în iunie 2008, locuitorii l-au preferat la scrutinul parţial de luna trecută pe candidatul PD-L.