Chestorul de poliţie Petre Tobă a fost numit în funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a anunţat, ieri, la Guvern, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea. Ministrul a anunţat şi alte înlocuiri făcute în structurile de conducere ale ministerului pe care îl conduce. De asemenea, chestorul de poliţie Virgil Ardelean, poreclit "Vulpea", a revenit la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţiei Internă (DGIPI) din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), el înlocuindu-l pe fostul şef al instituţiei, Petru Albu.

Astfel, din funcţia de secretar de stat au fost eliberaţi Marin Pătuleanu şi Liviu Radu. Noii secretari de stat ai ministerului sunt Nicolae Moldovan, Mihai Viorel Chifor, Radu Stancu şi Cătălin Vrabie. Ministrul a anunţat şi eliberarea din funcţia de şef al Departamentului Schengen a chestorului-şef de poliţie Vasile Gabriel Niţă, care a fost înlocuit de comisarul-şef de poliţie Florea Tiberiu Trifan. Pelmuş Pandelea a fost eliberat din funcţia de secretar general al MAI, în locul lui fiind împuternicit să îndeplinească atribuţiile presupuse de funcţie chestorul de poliţie Ion Stoica. Au fost eliberaţi din funcţiile de secretari-generali adjuncţi ai MAI comisarul-şef Irina Alexe, Mircea Alexandru şi Cristian Constantin Roman. Aceste funcţii vor fi preluate de chestorul de poliţie Ion Cucutencu, chestorul de poliţie Tudor Dănuţ şi comisarul-şef de poliţie Petru Ţăgoranu.
Prin ordin al ministrului de Interne, în funcţia de adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică a fost împuternicit comisarul-şef de poliţie Toma Vasile Rus. Tot ieri, Oprea a anunţat eliberarea din funcţia de inspectori generali adjuncţi ai Poliţiei Române a comisarilor-şefi de poliţie Gheorghi Plai şi Gheorghe Dragomiroiu. Noii inspectori generali adjuncţi ai IGPR sunt chestorul de poliţie Dumitru Pârvu, comisarul-şef de poliţie Florin Trosca şi comisarul-şef de poliţie Constantin Bolboşanu.

Chestorul de poliţie Virgil Ardelean, poreclit "Vulpea", a revenit la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţiei Internă (DGIPI) din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), el înlocuindu-l pe fostul şef al instituţiei, Petru Albu. De asemenea, procurorul Marcel Sâmpetru şi chestorul de poliţie Eugen Corciu au fost eliberaţi din funcţiile de adjuncţi ai şefului Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, pentru una din aceste funcţii fiind împuternicit comisarul-şef de poliţie Ilie Cornel Şerban.