Ieri, printr-o dispoziţie a primarului Ilie Bolojan s-au stabilit atribuţiile, precum şi domeniile pe care cei doi viceprimari le vor avea în exercitatea mandatelor încredinţate. Economistul Ovidiu Mureşan va coordona activitatea Direcţiei Economice şi a Administraţiei Imobiliare Oradea, în timp ce avocatul Mircea Mălan va avea în subordine Direcţia Tehnică, respectiv directă Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Primarul Ilie Bolojan a stabilit noile competenţe ale celor doi noi viceprimari, unul desemnat de PSD, Ovidiu Mureşan, respectiv de grupul PNL, Mircea Mălan. Astfel, viceprimarul Ovidiu Mureşan va prelua activitatea fostului viceprimar Biro Rozalia, care avea în subordine Direcţia Economică şi Administraţia Imobiliară Oradea, dar va coordona şi anumite comisii mixte. În ce priveşte Administraţia Social Comunitară Oradea, care până acum se afla în aria de competenţă a lui Biro Rozalia, nu i-a mai fost atribuită succesorului Ovidiu Mureşan, fiind preluată direct de către Ilie Bolojan. Avocatul Mălan Mircea va avea în responsabilitate directă Direcţia Tehnică, respectiv Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, având şi drept de semnătură pe anumite acte emise de Instituţia Arhitectului Şef. În responsabilitatea directă a primarului va rămâne şi Instituţia Arhitectului Şef. Ilie Bolojan a precizat că domeniile celor doi viceprimari au fost stabilite în funcţie de "competenţele" fiecăruia. Dacă pregătirea economică a social-democratului Ovidiu Mureşan îl mai recomandă pentru domeniile încredinţate, rămâne nedumerirea în ce priveşte competenţa "tehnică" a avocatului Mircea Mălan. "Nu trebuie să ştii să schimbi o bordură, trebuie să ai simţ. Viceprimarul e un coordonator", a explicat Ilie Bolojan lipsa cunoştinţelor tehnice ale viceprimarului Mălan.

"Nimeni nu e bătut în cuie"

Noi controverse s-au născut pe marginea directorilor susţinuţi de către UDMR. Întrebat dacă aceştia vor fi schimbaţi, Ilie Bolojan a negat că aceste înlocuiri s-ar face pe criterii politice. "Există directori de etnie maghiară, dar asta nu are legătură cu UDMR. Există directori care-şi fac treaba şi care nu-şi fac treaba. În Primăria Oradea nu sunt şi nu au fost negocieri pe căprării", a declarat Ilie Bolojan. În acest sens, edilul şef l-a nominalizat pe Csuzi Istvan, managerul OTL, ca fiind un bun administrator. Totuşi, Ilie Bolojan a precizat că vor fi schimbări, astfel ca noua guvernare să-şi asigure "susţinerea" în comisii. "Politica municipalităţii va rămâne aceeaşi ca până acum, dar asta nu înseamnă că directorii şi şefii de servicii sunt bătuţi în cuie. Nimeni nu e "bătut în cuie" la Primăria Oradea. Nu există contracte pe durată nedeterminată pentru şefie, nici măcar în cazul primarului sau al viceprimarilor", a adăugat Bolojan.