Alegerile interne în cadrul PSD Bihor au debutat cu desemnarea structurilor de conducere de la nivelul organizaţiilor locale, urmând ca la sfârşitul lunii iunie să fie aleasă conducerea filialei.

La nivelul municipiului Oradea, unde se credea că lucrurile sunt deja aranjate, fotoliul de lider fiind parcă pregătit pentru fostul subprefect Claudiu Pop, ar putea să se dea o bătălie în doi. Mai exact, preşedinţia organizaţiei municipale ar putea deveni tentantă şi pentru Ioan Mintaş, preşedinte al Consiliului Local al Instituţiilor Mici şi Mijlocii Bihor, susţinut de influentul grup de iniţiativă autoîntitulat „PSD-iştii din Ioşia". Mintaş a fost exclus din partid în 2008 pentru că, în calitate de consilier local, la alegerea primarului interimar al Oradiei a votat pentru Mihai Groza şi nu pentru Rozalia Biro, aşa cum avea ordin de la partid.
El a fost reprimit în partid după câteva luni. "Până acum, două persoane şi-au anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţia PSD Oradea: Claudiu Pop şi Ioan Mintaş. Deocamdată, Mintaş mi-a spus că nu a luat nicio decizie, dar că sunt colegi de partid care i-ar fi cerut să candideze", a declarat liderul PSD Bihor, Ioan Mang. Acesta a precizat că nu înţelege de ce sunt atât de mulţi colegi de-ai săi care se bat pentru aceeaşi funcţie. "Sunt locuri suficiente. Mai importantă este echipa", susţine Mang. În ceea ce-l priveşte pe acesta, senatorul social-democrat a anunţat că intenţionează să candideze pentru şefia PSD Bihor, funcţie pe care acum o deţine doar interimar.
La sfârşitul săptămânii trecute, deputatul Sorin Ioan Roman a anunţat că va candida la una din funcţiile de conducere ale filialei, evitând să se pronunţe spre care anume se orientează. Acesta nu a exclus nici posibilitatea de a candida chiar la fotoliul de preşedinte. "Mie mi-a spus că nu vrea să fie preşedinte. Fiecare candidează unde doreşte. Nu m-ar fi deranjat nici dacă ar fi candidat contra mea", a declarat Ioan Mang. Pe de altă parte, se pare că funcţia vizată de Roman ar fi cea de preşedinte executiv, pentru care Mang l-a propus pe Claudiu Pop.