Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle s-a prezentat ieri în faţa reprezentanţilor mass-media pentru a-şi exprima public dezamăgirea faţă de colegul său de serviciu şi partid, vicepreşedintele CJ Bihor, Dumitru Voloşeniuc. Reacţia lui Ţîrle a venit la doar câteva ore după ce Voloşeniuc şi-a exprimat nemulţumirea faţă de decizia preşedintelui CJ Bihor de a fi înlocuit din comisia de evaluare a ofertelor de licitaţie.

 

Radu Ţîrle a precizat că a decis înlocuirea comisiei de evaluare a ofertelor după ce a constatat că, membrii ei, împreună cu preşedintele comisiei, Dumitru Voloşeniuc nu s-au mai întâlnit din data de 31 august pentru a analiza documentele pentru licitaţia de reabilitare a drumului judeţean Leş-Tinca-Ucuriş. "Comisia de evaluare nu s-a întrunit în mod oficial în şedinţă de analiză din data de 31 august şi până în prezent, în condiţiile în care Ordonanţa de Guvern privind atribuirea contractelor de achiziţie publică stipulează că în termen de 20 de zile de la deschiderea ofertelor autoritatea contractantă are obligaţia să stabilească oferta câştigătoare", a precizat Radu Ţîrle. Totodată, Ţîrle a mai declarat că "din analiza dosarului de achiziţie, precum şi a ofertelor tehnice s-au constatat diferenţe majore la manopere faţă de proiectul tehnic al lucrării, aspecte care nu au fost sesizate de către membrii comisiei". Ca să aibă acoperire pentru fapta sa, Ţîrle a solicitat avizul de legalitate al Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor, respectiv al secretarului judeţului. În urma acestei măsuri, Dumitru Voloşeniuc a ieşit în presă şi a ameninţat că va ataca hotărârea de înlocuire emisă de şeful său. Acest aspect pare să-l fi înfuriat şi mai mult pe Ţîrle care, ieri, într-o conferinţă de presă a ţinut să-i aducă aminte colegului de partid că nu mai este dispus să-i tolereze acest comportament. "Domnul Voloşeniuc nu-mi răspunde la telefon. L-am invitat la această conferinţă. Nu vine cu zilele la serviciu. Mai mult stă prin Cluj ca să-şi termine facultatea şi are o serie de probleme personale. Se ocupă mai mult de propria afacere, o televiziune prin cablu. Ar face bine să muncească mai mult şi să fie mai responsabil", a declarat Ţîrle. Mai mult, preşedintele CJ Bihor a precizat că nu mai are încrederea pe care a avut-o la începutul mandatului în colegul său de partid, şi că dacă acesta nu-şi revizuieşte atitudinea va propune partidului schimbarea lui din funcţie. Ţîrle i-a imputat lui Voloşeniuc că a angajat cheltuieli în defavoarea CJ Bihor. A amintit faptul că a semnat concesionarea unui teren de pe strada Dunării către Clasicor, cu toate că, la nivelul conducerii judeţului s-a convenit că această concesionare este în detrimentul bihorenilor. De asemenea, Ţîrle a mai precizat că în primăvară s-a făcut recepţia a şase lucrări, fără ca membrii comisiei să iasă în teren. "A angajat diferite cheltuieli şi a semnat acte în numele meu, în condiţiile în care eu nu eram plecat, ci mă aflam în instituţie", a încheiat Ţîrle.

 

Contactat telefonic vicepreşedintele CJ Bihor, Dumitru Voloşeniuc, ne-a declarat că, deocamdată, nu răspunde acuzaţiilor făcute de şeful său. "Azi nu doresc să fac niciun comentariu. Sunt totuşi surprins de afirmaţiile făcute de domnul preşedinte. Într-o conferinţă ulterioară voi veni cu unele precizări. Nu vreau ca intervenţia mea să ducă la escaladarea conflictului din instituţie", a declarat Dumitru Voloşeniuc.