Democrat-liberalii îi acuză pe reprezentanţii PSD din comuna Cefa că recurg la şantaj pentru a obţine voturi la alegerile parţiale care se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni. Mai exact, secretarul general al PD-L Bihor, Mircea Matei, susţine că 30 - 40 de persoane din localităţile Inand şi Cefa au fost convocate la Primărie cerându-li-se să se prezinte cu actele care stau la baza autorizaţiei de construire a caselor în care locuiesc.

Mircea Matei a declarat că notificările, semnate de Marcela Şandor, inspector de urbanism la Primăria din Cefa, aveau acelaşi număr de înregistrare. Mai mult, oamenilor li s-a cerut să se prezinte la Primărie sâmbătă, 21 martie, zi nelucrătoare. "Unora li s-a spus să nu meargă la vot, altfel vor primi amendă mai mare decât i-a costat casa. Altora li s-a spus că dacă nu-l votează pe Bărnău vor primi amendă mai mare decât i-a costat casa", a afirmat secretarul general al PD-L Bihor. Amenda ar urma să fie acordată pentru că aceştia au construit fără să obţină, în prealabil, autorizaţie de construire. Deşi primăria cunoştea această problemă, democrat-liberalii sugerează că se folosesc de ea pentru a-i şantaja pe membrii şi simpatizanţii PD-L să-l voteze pe candidatul social-democrat. Printre cei chemaţi la Primărie s-a numărat şi candidatul PD-L, Adrian Gui. În altă ordine de idei, Mircea Matei a declarat că cetăţenii de etnie romă din comună, numiţi de acesta "mexicani", îi transportă pe locuitori la "birtul din sat", al cărui proprietar este Dumitru Bărnău, unde primesc băutură gratis. "Cu toate acestea, duminică nu vor câştiga fraţii noştri de la PSD", a mai menţionat secretarul general al PD-L Bihor. Mai mult, Matei a lăsat să se înţeleagă că în cazul în care candidatul PD-L ar câştiga alegerile, acesta nu ar avea probleme cu promovarea proiectelor în Consiliul Local, deoarece s-ar baza pe sprijinul unuia dintre aleşii locali PSD. În prezent, din cei 11 consilieri locali, cinci provin din PD-L, iar şase, din PSD.
Reamintim că vineri, 20 martie, social-democraţii îi acuzau pe reprezentanţii PD-L că fac o campanie electorală ilegală, împărţind locuitorilor din comună mai întâi făină, apoi cizme de piele îmblănite, pentru a obţine voturi la scrutinul de duminică, 29 martie.