Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, prezent la Oradea, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că modul în care a fost prezentat cazul Remeş ridică semne de întrebare asupra corectitudinii demersului. De asemenea, ministrul liberal susţine că îl apreciază pe Dacian Cioloş, noul ministru al Agriculturii, acesta fiind, în opinia lui Cristian David, una dintre persoanele cel mai bine pregătite în acest domeniu.

"Am luat cunoştinţă din mass-media de această situaţie, care este în afara procedurilor şi care nu ajută în niciun fel actul de justiţie. Din contră, cred că nu face decât să pună la îndoială modalitatea în care se desfăşoară anchetele DNA, care, înainte de a se finaliza, se desfăşoară în public, chestiune care nu e nici benefică, nici utilă, nici DNA şi nici celor anchetaţi", a declarat ministrul Cristian David, cu privire la înregistrările în care apar foştii miniştri ai Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan. Pe de altă parte, ministrul MIRA a infirmat declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia Guvernul se pregăteşte să desfiinţeze Departamentul Naţional Anticorupţie. "Nu cunosc despre nicio intenţie de desfiinţare a DNA. Lupta anticorupţie trebuie continuată. Se pare că domnul preşedinte este mai informat despre ce intenţionează Guvernul. Noi am fi mai interesaţi, însă, să vedem ce intenţionează preşedintele", a precizat Cristian David, adăugând că declaraţia şefului statului se încadrează în "acelaşi registru de petarde şi fumigene" la care recurge Traian Băsescu. În privinţa noului ministru al Agriculturii, fostul subsecretar de stat Dacian Cioloş, David a declarat că este una dintre persoanele cel mai bine pregătite în domeniul lui de activitate. "Am lucrat cu Cioloş în perioada 2005-2006, când am răspuns de pregătirea României pentru aderarea la UE. Dacian Cioloş este o persoană cu capacităţi administrative şi manageriale foarte bune", a afirmat ministrul Internelor. De altfel, acesta nu vede niciun motiv pentru ca PNL să se retragă de la guvernare, chiar dacă nu au o susţinere prea mare în Parlament. "Nu văd de ce am fi mai surprinşi acum decât la moţiunea de cenzură. Nu cred că din punct de vedere al raportului politic s-a schimbat ceva. Sunt aceleaşi partide, PD şi PSD, care formează un cor politic foarte bine orchestrat de la Cotroceni şi cântă diferite arii împotriva Guvernului. Mai trebuie doar să-şi pună de acord vocalizele", consideră Cristian David.

În timpul vizitei sale la Oradea, ministrul Internelor s-a întâlnit cu colegii săi liberali din Bihor, dar şi cu reprezentanţii structurilor teritoriale subordonate MIRA. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii MIRA, desfăşurată joi seara, au fost discutate problemele operative din judeţul Bihor, pentru eficientizarea activităţii departamentelor aflate în subordinea ministerului pe care-l conduce. Totodată, ieri, a participat şi la evenimentele derulate cu ocazia Zilei Oradiei.