Imprimeria de Vest a început deja tipărirea celor peste 1,1 milioane de buletine de vot necesare pentru desfăşurarea scrutinului parlamentar în judeţul Bihor, termenul de predare fiind 20 noiembrie, la ora 14.00. Costurile privind tipărirea buletinelor de vot se ridică la 254.448 lei.

Instituţia Prefectului Bihor a anunţat că pentru cele nouă colegii de deputaţi vor fi tipărite 558.246 buletine de vot, în timp ce, pentru alegerea senatorilor, au fost comandate 558.024 buletine. "Costul unui buletin de vot cu opt pagini, format A4, este de 0,228 lei", a precizat purtătoarea de cuvânt a Instituţiei Prefectului Bihor, Monica Cosma. Până acum, instituţia bihoreană a derulat acţiuni de control la toate primăriile în carul cărora a fost verificată respectarea dispoziţiilor privind afişajul publicaţiilor, precum şi a celor privind stabilirea locurilor de afişaj electoral. De asemenea, primăriile au prezentat situaţia privind materialele necesare organizării secţiilor de votare (tăbliţe, săgeţi, indicatoare, urne, cabine de votare). Azi, reprezentanţii Instituţiei Prefectului se află la Bucureşti, la Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a primi broşurile conţinând actele normative în vigoare privind alegerile.
"Sâmbătă, 15 noiembrie, va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale celor 641 secţii de votare din judeţul Bihor", a mai precizat Monica Cosma. Judeţul Bihor a fost împărţit în nouă colegii uninominale pentru alegerea reprezentanţiilor în Camera Deputaţilor, respectiv în patru colegii uninominale senatoriale. Scrutinul din 30 noiembrie este primul care se va desfăşura după noua lege electorală, potrivit căreia alegătorii îşi vor desemna reprezentanţii în Legislativ prin vot direct.