Peste 100 de membri şi simpatizanţi ai PSD Bihor s-au adunat, ieri, în Parcul Traian din Oradea, pentru a protesta împotriva deciziei de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Social-democraţii bihoreni ar fi trebuit să picheteze sediul PDL, după cum s-a întâmplat în mai multe oraşe reşedinţă de judeţ din ţară, însă pentru că nu au primit aprobările necesare, s-au perindat, în grupuri de maximum opt persoane, prin faţa intrării în sediul democrat-liberalilor.

Mai bine de 100 de membri şi simpatizanţi ai PSD Bihor au dat năvala, ieri, în Parcul Traian, în frunte cu consilierii locali Ovidiu Mureşan, Bogdan Hossu şi Pavel Mercea, dar şi consilierii judeţeni Emilian Pavel şi Ioan Radu. Pentru că nu au reuşit să obţină în timp util toate aprobările necesare unei pichetări în grup a sediului PDL Bihor, social-democraţii au găsit o altă metodă: s-au perindat în grupuri de câte opt persoane prin faţa sediului adversarilor politici, unde au stat maximum un minut, fără pancarte şi fără scandări. De altfel, toată acţiunea a durat maximum 20 de minute. "PSD organizează pichetări la toate sediile PDL din ţară. Prin arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, se doreşte intimidarea unui proiect politic care va da roade în curând", a declarat consilierul local al PSD Ovidiu Mureşan, făcând referire la alianţa PSD-PNL, care urmează să fie bătută în cuie în perioada următoare. Mureşan a mai acuzat faptul că "trăim într-un stat poliţienesc", în care "politca PDL face ravagii". "PDL îşi exercită puterea prin instituţiile statului, dorind astfel să distrugă un proiect politic care va fi conturat începând de săptămâna viitoare, cu ocazia Consiliului Naţional al PSD şi PNL, practicând astfel poliţia politică şi încercând să distrugă toată opoziţia din România. Este o practică observată în cei 50 de ani în care a fost la putere Ceauşescu", a declarat consilierul judeţean Emilian Pavel, care este şi preşedinte al TSD Bihor. Acesta a menţionat că, prin protestul de ieri, PSD vrea să tragă un semnal de alarmă nu neapărat pentru PDL, ci pentru populaţie. "Vrem să transmitem un mesaj clar: nu mai acceptăm poliţia politică făcută de PDL. Astfel, vor vedea că suntem uniţi şi nu acceptăm abuzurile pe care le comit în fiecare zi", a menţionat consilierul local Bogdan Hossu. În timpul protestului, o pensionară din Oradea a intrat în sediul PDL Bihor, revoltată de manifestările din faţa clădirii, acuzându-i pe protestatari că manipulează. "Oradea este manipulată de PSD. Am plecat de la bucătărie numai ca să văd dacă şi Oradea este distrusă, este manipulată de PSD", a spus femeia, care s-a declarat mulţumită de pensia pe care o primeşte, încasând în fiecare lună câte 1.000 lei. La finalul protestului, la sediul PDL Bihor a apărut preşedintele organizaţiei municipale a PDL, Dorin Corcheş, care a declarat că justiţia trebuie să-şi facă treaba. "Nu ne deranjează că au protestat în faţa sediului nostru. Dacă dumnealor au considerat necesar un astfel de demers şi că se solidarizează astfel cu colegul lor arestat, probabil că o fac motivat şi în cunoştinţă de cauză. Din punctul meu de vedere, justiţia trebuie să îşi facă treaba. Eu şi colegii mei credem în justiţia din România. Nu ştiu dacă acesta este cel mai bun mod de a protesta, dar sunt liberi să declare ceea ce doresc", a spus Corcheş, adăugând că şi alţi lideri au fost cercetaţi în stare de arest preventiv.

Pe de altă parte, reprezentanţii Jandarmeriei au declarat că acţiunea nu a fost autorizată, organizatorii fiind pasibili de amendă între 1.000 şi 10.000 de lei.