PNL Bihor a depus ieri candidaturile pentru funcția de primar al municipiului Oradea și pentru Consiliul Local, respectiv candidaturile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor și lista de consilieri judeţeni.

„Obiectivul nostru este acela de a câștiga funcția de primar al municipiului Oradea și jumătate plus unu din mandatele Consiliului Local, pentru a continua direcția bună pe care Oradea a avut-o în acești ani și pentru a dezvolta noi proiecte menite să crească calitatea vieții locuitorilor din Oradea. O parte din actualii consilieri locali se regăsesc și pe lista de consilieri pentru viitorul mandat, dar avem și oameni noi, cu experiență în domeniile lor de activitate, care aduc un plus de valoare echipei noastre”, a declarat Florin Birta, președintele PNL Oradea, candidat la funcția de primar al municipiului Oradea. Primele poziţii pe lista de candidaţi pentru CL Oradea sunt ocupate, în ordine, de: Florin Birta, Camelia Dulca, Vasile Căuş, Marcel Dragoş, Olivia Ligia Burtă, Grigore Morar, Antonia Nica, Teofil Filimon, Arina Moş, Adrian Duşe, Ioan Lezeu, Florin-Liviu Marinău, Nicolae-Andrei Crăciun, Camelia Buhaş, Ionel-Marius Zdrinca, Laurenţiu Chiana, Ioan-Alexandru Tirla, Daniel Negrean, Călin Iulian Barabaş şi Ioan Tau. La precedentele alegeri locale PNL a a obţinut 18 mandate de consilier din totalul de 27.

La depunerea candidaturilor pentru CJ Bihor, Ilie Bolojan a declarat: „Mulțumesc colegilor care au acceptat să facă parte din echipa de consilieri județeni, dar și celor care au strâns semnături pentru susținerea candidaturilor. Ne dorim să avem majoritate în Consiliul Județean, prin care, în colaborare cu Primăria Oradea, să asigurăm dezvoltarea în continuare a orașului, dar și a județului nostru”. După trei mandate de primar al Oradiei, Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor, vizează funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Bihor. Primele locuri pe lista depusă de PNL pentru CJ Bihor sunt ocupate, în ordine, de: Ilie Bolojan, Mircea Mălan, Călin Gal, Ionel Avrigeanu, Carmen Pantiş, Gheorghe Dumitru Neag, Marcela Prada, Janos Kiss, Dorin Boca, Pavel Luca. Pe listă se mai regăsesc: Nicolae Dan Bodea, Florian Ciora, Anca Grama, Călin Morar, Mihai Toderici, Julien Mateaş, Bogdan Hodişan, Constantin Neniu, Teodor-Ioan Suciu şi Petru Mlendea-Căluş. La alegerile locale din 2016, PNL a obţinut 17 mandate de consilier judeţean.