Atmosfera în PD-L Bihor, cu o lună înainte de alegerile locale, începe să se încingă. Primul care a aruncat mănuşa în cursa pentru şefia pardidului este Radu Pentie jr., care, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată ieri, şi-a anunţat oficial candidatura.

Bătălia pentru şefia conducerii judeţene a partidului democrat-liberal a început, oficial, de ieri. Radu Pentie jr. şi-a anunţat dorinţa de a candida, alături de o echipă formată din 32 de persoane. Decizia de a-şi asuma o astfel de responsabilitate, la o vârstă atât de fragedă, de numai 30 de ani, s-a datorat faptului că doreşte ca partidul din care face parte să-şi redobândească rolul principal pe plan politic la nivel judeţean. Pentie jr. crede că, din cauza conducerilor de până acum, s-a ajuns la o plafonare a membrilor PD-L. "În acest moment, cred că organizaţia judeţeană s-a plafonat. Consider că există membri care nu se mai simt reprezentaţi de actuala conducere. Unii au muncit şi au fost folosiţi doar în anumite momente, în campania electorală, iar eu le ofer o alternativă", a declarat Pentie. Tânărul candidat propune o echipă unită, care să dea viaţă PD-L Bihor. Mai mult, nu crede că participarea sa la alegerile pentru şefia partidului este o lovitură dată actualului preşedinte, Ştefan Seremi, din contră, este un exerciţiu de democraţie. "În orice partid care se vrea democrat trebuie să existe competiţie. Îmi doresc ca PD-L să ajungă unde era în urmă cu câţiva ani, cel mai important partid pe plan judeţean", a completat candidatul PD-L. Pentie a refuzat să îşi prezinte programul politic, dar şi echipa, declarând că, începând din această săptămâna, va colinda, în fiecare zi, pe la toate filialele locale. La conferinţa de presă organizată ieri, în sală se aflau şi personalităţi ale partidului, cum ar fi Ionela Pop Bruchental şi Mircea Matei. Întrebaţi dacă prezenţa lor este o dovadă a susţinerii lui Pentie, cei doi s-au eschivat să dea un răspuns în ce priveşte prezenţa lor în echipa noului canditat. În opinia lui Radu Pentie, noua conducere aleasă la alegerile din 3 decembrie va avea de rezolvat şi problema activităţii consilierilor judeţeni. "Sunt mulţumit de modul în care fac opoziţie consilierii locali ai PD-L, deşi este loc de mai bine. În schimb, în ce-i priveşte pe consilierii judeţeni, am observat aceeaşi plafonare", şi-a exprimat punctul de vedere Pentie.

Alegerile pentru conducerea organizaţiei PDL Bihor se vor desfăşura pe 3 decembrie, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. În cadrul acestora se vor alege un preşedinte, 2 prim-vicepreşedinţi, un secretar general, 2 secretari generali adjuncţi, 10 vicepreşedinţi şi 14 secretari executivi. Potrivit calendarului hotărât de Biroul Permanent Judeţean, aspiranţii la funcţia de preşedinte au posibilitatea de a-şi depune candidatura până cel tâziu vineri, 26 noiembrie a.c., candidatura urmând să fie validată de BPN, iar pentru celelalte funcţii, până în ultima zi, luni, 29 noiembrie.

Printre candidaţii la conducerea organizaţiei judeţene a PD-L se numără şi deputatul Ştefan Seremi. De asemenea, la bursa zvonurilor se vorbeşte despre intenţia de a candida a lui  Mircea Matei, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), cât şi fostul subprefect Traian Abrudan, în prezent director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Bihor.